Koskoca köy 10 gündür susuz!

Virüs döneminde susuz kaldılar, Çok zor durumdalar. Devletten yardım bekliyorlar!...

Gündem Yayın: 11 Ağustos 2020 - Salı - Güncelleme: 11.08.2020 22:15:51
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Kdz.Ereğli Dağlıca Köyü'nden gelen hattan su alan Yazıcılar Köyü'nün suyu, suların azalmasıyla Dağlıca'ya yetmediği gerekçesiyle kesildi. 10 gündür suları olmayan 1300 nüfuslu Yazıcılar Köyü'nde ikamet eden vatandaşlar kendi imkanlarıyla tankerle köye su getirtmeye başladı.

VATANDAŞ SERDAR BERBER: "SESİMİZİ DUYUN!.."

Yazıcılar Köyünde ikamet eden inşaat işçisi Serdar Berber, yetkililere seslenerek; pandemi sürecinde suların kesildiğini belirtti. Berber; "Ben 100 tl yevmiyeyle inşaatta çalışıyorum. 10 günde 3 tanker su getirdim, köye. 600 tl para vermek zorunda kaldım.

Ne kadar bu durum böyle devam edecek, bilmiyorum. Çoluk-çocuğumuz virüs döneminde susuz kaldı. Çok zor durumdayız. Kişisel hijyenimizi sağlayamaz duruma geldik. Devletimizden yardım bekliyoruz" şeklinde konuştu.

MUHTAR ERSOY: "ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR"

Konuyla ilgili açıklama yapan Yazıcılar Köyü muhtarı Muhterem Ersoy, Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ile iştişarelerin devam ettiğini ve kısa zamanda köylerine tekrar su getireceklerinin altını çizdi.

Ersoy: "Sayın Kaymakamımız ile görüşmelerimiz devam ediyor. Suların azalmasıyla böyle bir problem meydana geldi. Kısa süreli su kesintisi yaşıyoruz. Ama bir şekilde sorunu çözmek için çabalıyoruz. "dedi.(Fotoğraflar Arsiv)

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.