Mutantlı virüs Ereğli'de kol geziyor!

'Zonguldak’taki mutantlı virüs vakalarının çoğunluğu da Kdz. Ereğli’de. Servisler ve yoğun bakım sayılarımız yeniden arttı.'

Gündem Yayın: 04 Mart 2021 - Perşembe - Güncelleme: 04.03.2021 19:42:31
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, “Bir dönem günlük 350 vakaları gören ve yoğun bakım doluluk seviyesine ulaşan Ereğli’de, geriden kalan aylara oranla daha iyi bir noktaya gelinmiş olunsa da, Koronavirüsün sabahtan akşama bütün değerleri değiştirdiğini söyledi. 

 

VAKA ARTIŞI ZONGULAK'TAN FAZLA 

Ereğli FM’de yayınlanan “Fikri Kapan ile Burada Konuşalım” programının canlı yayının konuğu olan olan Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, “20 gün önce Ereğli’de günde 0 vaka gördük. Son 3 gündür ise ilçedeki vaka artışı Zonguldak Merkezinden daha fazla.  Zonguldak’daki  mutand vakalarının  çoğunluğu da Ereğli’de. Servisler ve yoğun bakım sayılarımız yeniden arttı.” dedi.

ÖREN VE ÖMERLİ’DE KIPIRDANMA VAR 

Kaymakam Çorumluoğlu ilçede vaka sayılarında yeniden bir artış eğilimi olduğunu belirttiği açıklamasında iki noktaya dikkat çekti. “Ören ile Ömerli ‘de bir kıpırdanma var. Ayak sesleri geliyor. “ diyen Kaymakam Çorumluoğlu, “Bir gün 2, bir gün 3 vaka geliyor. Sürecin gidişatına göre bu bölgelerde de her türlü tedbiri alırız. İnsan sağlığı söz konusu olduğunda diğer konular biter.” İfadelerini kullandı.

DANIŞMENTLİ KÖYÜ'DE ERKEN TEŞHİS

Danışmentli Köyünde süren karantina uygulamasına ilişkinde konuşan Çorumluoğlu,  “Köyün aşağı mahalle bölgesinden önce 3-5 vaka geldi. OSB’deki taramayı durdurup, köyde tarama yaptık. ilk gün 100 kişiye tarama yapıldı ve 100 kişiden çıkan pozitif sayısı çok yüksekti. Belli ki tehlike geliyorum diyordu. Sonuçlar bizi ürküttü. Aşağıki mahalleyi karantinaya aldık ve pozitif vakalar gelmeye devam etti.” dedi.

 

KARANTİNA PAZARTESİ SONA ERECEK

Danışmentli Köyü'nde karantina uygulamasının Pazartesi sona ereceğini söyleyen Kaymakam Çorumluoğlu,  “Belli ki köyde güçlü taşıyıcılar vardı. Üzüldüm, insanların özgürlüğü kısıtlandı. Basit kurallara dikkat etmediğiniz zaman başınıza nelerin gelebileceğini burada gördük. 88 hane 380 nüfus karantinaya alındı. Pazartesi günü karantina uygulaması bitiyor. Durumu ciddi olan yok. Erken teşhisin önemi burada bir kez daha  ortaya çıktı.” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.