Ocakcı adaylığını resmen açıkladı...

Asayiş Yayın: 17 Ağustos 2019 - Cumartesi - Güncelleme: 17.08.2019 19:14:30
Editör - Muharrem YOKARIBAŞ
Okuma Süresi: 8 dk.
Takip EtGoogle News

CHP Karadeniz Ereğli İlçe Başkan Adayı Şerif Sertan Ocakcı, “Delegelerimizin, partili üyelerimizin isteğiyle, tabanımızın isteğiyle, sokaktaki insanların isteğiyle buradayım. Örgütümüzün yüksek teveccühüyle buradayım, yine örgütümüzün isteğiyle burada olmaya devam edeceğim” dedi.

Önceki Dönemlerde iki dönem CHP İlçe Başkanı, Meclis Üyesi ve Meclis Grup sözcülüğü görevlerini yürüten Ocakcı’nın CHP İlçe Teşkilatında düzenlediği basın toplantısına, Partinin geçici ilçe yönetim kurulu Başkanı İsmail Fota, eski ve yeni parti yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı.

CHP Geçici İlçe Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Fota, toplantıda yaptığı kısa sunuş konuşmasıyla Ocakcı’ya başarılar diledi. Fota, “20 Ağustos Salı günü saat 13.00’te Çilek Düğün Salonu’nda olağanüstü kongremizi ifa edeceğiz, kongremizin ilçemize, Zonguldak’a hayırlı olmasını diliyorum. Şu anda beş aday gözüküyor ama sanırım üç adayla kongreye gideceğiz. Güzel bir kongre olacağına inanıyorum” dedi.

Ocakcı, toplantıya başlarken, kendisi, mesleki ve siyasi kariyeri ile ilgili bilgiler verdi, Belediye Meclisi’nde yürüttükleri muhalefet çalışmalarını anlattı.

CHP İçinde bazı anlaşmazlık yaşandığına dair ifadeler kullanıldığını ifade eden Ocakcı, şunları söyledi:

“Fakat işin aslı öyle değildir. Bildiğiniz üzere istifa sürecini dikkate alırsak, 29 Eylül 2018 tarihinde kalp krizi geçirdim, üç gün sonra büyük bir kalp ameliyatı geçirdim. Sağlık durumum kötüye gittiğinden, bu halde partinin seçim yarışında faydalı olamayacağım için istifa ettim. Belediye Başkan adaylığım daha sonraki dönemdeydi. Sağlık durumumun elvermediği için istifa ettim.  Bu istifanın beraberinde çok sıkıntılı günler yaşadım. Bazı eleştiriler haklı da olabilir. Eleştirilerin olması gerekir. Dört ay sonra annemi kaybettim. Yani şu sekiz aylık dönemi içinde bir kalp krizi, bir kalp ameliyatı bir vefat süreci yaşadım. Hastalığımda, ameliyatımda ve annemin vefatında, hastanede ikinci gün telefonumu açtığımda Whatsapp’ımda 758 okunmamış mesaj vardı.”

Ocakcı’nın sağlık durumuna ilişkin bilgi paylaşımı esnasında gözlerinin dolduğu gözlendi.  CHP İlçe Başkan Adayı, “Beni yalnız bırakmayanlar, partililerimiz, delegelerimiz ve Ereğli halkına en derin saygılarımı sunuyorum” dedi.

“DÖRT SENE MİMARLIK YAPMADIM, NEDEN?”

Şimdi daha dinç, daha sağlıklı olarak geldiğini ifade eden Ocakcı şöyle dedi:

“Delegelerimizin, partili üyelerimizin isteğiyle, tabanımızın isteğiyle, sokaktaki insanların isteğiyle buradayım. Örgütümüzün yüksek teveccühüyle buradayım, yine örgütümüzün isteğiyle burada olmaya devam edeceğim. Örgüt derse ki, Şerif Sertan Ocakcı, sen olma, tam kalbimin üzerindedir. Ama CHP bizi istediği sürece, bu görevde olmalısın dediği sürece onları kırmayacağım.

Biz tekrar güç olmak için delegelerimizle, üyelerimizle birlikte burada var olacağız. Birliktelik için bu elimi uzatıyorum. Kardeşlerinin bu elini tutmak isteyenlerle birlikte CHP bayrağını bir kademe daha yukarı tutacağız.  Hepinizin bildiği gibi, CHP üyelerinin hiçbirini ayırt etmeden bir beş sene geçirdik. CHP grup başkan vekilliği, ilçe başkanlığı, grup sözcülüğü yaptım. Belediye meclisinde AKP iktidarına kök söktüren 14 arkadaştan bir tanesiyim. Bu 14 arkadaşın hepsine selam olsun. Hiç birinin hakkını yememek lazım. Biz meclis üyesi 14 arkadaş beş sene boyunca Ereğli Belediye Meclisinde AKP iktidarına çataçat savaştık. Üç buçuk, dört sene hiç mimarlık yapmadan geldim buraya. Birikimlerimden yedim, niye, AK parti belediyesi önünde eğdirmemek için iş yapmadım. Dört yıl işsiz, cebinde beş kuruş kazancı olmadan CHP ilçe başkanlığı yaptım. CHP ilçe başkanı belediyede çalışıyor, bir şeyler kazanıyor dedirtmemek için yaptım.”

“TELEFONU KAPATMAKLA OLMAZ!”

Ocakcı, konuşmasında belediye meclisinde yaptıkları çalışmaları anlatırken, grup çalışmaları sayesinde yüzde otuz indirimli su içilmesini sağladıklarını, Kent Meydanına cami girişimini engellediklerini ve AK Partili belediyede, encümeni CHP olarak kazandıklarını, kampüs meselesinde bugünkü noktaya gelinmesine katkı verdiklerini ifade etti. Ocakcı, “Bunlar CHP’nin başarısıdır” dedi.

Mağdur ve mazlum herkesin yanında olduklarını, olmaya da devam edeceklerini belirten Ocakcı şöyle devam etti:

“İlçe başkanı olmak zordur. Yaşamayan bilmez. Gece üç buçukta telefonunuz çalar. Canı yanmış bir üye seni arar. Niye arar? Medet umduğundan arar. Kalkarsınız yatağınızdan koşarsınız, yardımına, cenazesine koşarsınız. Telefonu kapatmakla, açmamakla bu iş olmaz. Açacaksınız o telefonu. Size ihtiyacı olan biri var ki sizden medet ummuş. Koşarsınız, acısını paylaşırsınız. CHP İlçe Başkanı geldi demez, partim bana sahip çıktı der. Bunu dedirtebiliyorsanız ilçe başkanlığı yaparsınız.”

YÖNETİM KADROSU NASIL OLACAK?

Tekrar kendi imkanlarıyla, kimseye muhtaç olmadan bu birlikteliği bir tık arttırmak için yola çıktığını belirten Ocakcı şunları kaydetti:

“Genç bir kadroyla yola çıkacağız. İçinde mühendislerimiz olacak, ekonomistlerimiz olacak, üniversite mezunlarımız olacak. Ama benim olmazsa olmazım, dört beş tane köyden yöneticim olacak. Yönetimde işçi olacak, köylü olacak, çiftçi, emekçi, emekli olacak. Her zamanki anlamıyla devam edecek. CHP’nin tabanının izniyle burada olduk, burada olmaya devam edeceğiz. Burada olmak isteyen herkesin CHP’nin özgür iradesi ile burada olmak zorunda olduğunu biliyoruz. Özgür irade kavramının altını çiziyorum.”

DİĞER ADAYLAR HAKKINDA NE DEDİ?

Diğer adayları da değerlendiren Ocakcı, “Her biri CHP için iyi şeyler yapmak istiyorlar. Ali Kocamanoğlu Abimiz var, iyi bir insan, değerli bir insan. Heyecanlı, bilirim o heyecanı.  Yola çıkmak heyecandır. Neriman Hanım var, değerli bir adayımız, 2011 milletvekili adayımız, değerli belediye başkanımızın eşi. Her aday değerlidir, her aday biziz çünkü.” Dedi.

“CHP ÜYESİ BASKILAR BOYUN EĞMEZ”

CHP’nin Ereğli Belediyesi’ni geri aldığını, ancak şu anda kongre zamanı olduğunu ifade eden Ocakcı şöyle devam etti:

“Kongre zamanları sıkıntılı olur, telaşeli olur. Fakat bilmenizi istediğim bir şey var ki Salı akşamı kongre biter. Çarşamba sabahı CHP Belediye Başkanı ile kol kola gireceğiz, Ereğli için mesai harcamaya devam edeceğiz. Biz birlikte CHP’yiz. Birlikte olursak büyürüz, birlikte olursak bizi yıkamazlar, biz bunun bilincinde olan insanlarız.  Bir diğer kesime vurgulamak isterim ki; CHP’yi kongre üzerinden yıpratmak isteyenlere sesleniyorum, size buradan ekmek çıkmaz. Biz aile bilincindeyiz, kongremiz bayram havasında olacak. Seçim delegemizin özgür iradesiyle kazanılmak zorundayız. Çünkü CHP’nin her üyesi özgürlükten yanadır, her zaman güçlü bir karaktere sahiptir, baskılara boyun eğmez. CHP Çok sesliliğin, özgürlüklerin, hakkın, hukukun ve adaletin partisidir, bu yolda olmaya da devam edecektir.”

Ocakcı, delege listesinde olup da hayatını yitirenlere Allah’tan Rahmet, halen hastalıkları dolayısıyla tedavi görenlere ise şifa dileğinde bulundu.

İTTİFAK ARAYIŞI VAR MI? Toplantı sonunda gazetecilerin, “Adaylar arasında ittifak arayışı var mı” sorusunu yanıtlayan Ocakcı şunları söyledi:

“Bana gelen bir şey yok. Ama ittifakın olması iyi bir şeydir. Geçen dönem tek başıma aday olmuştum. Kavga olmadan, dövüş olmadan, sürtüşme olmadan kongre geçirmiştik. Ortak mutabakat olduğu taktirde, insanlar hep beraber yönetimde olduğu takdirde tek aday doğru olandır.”

Ocakcı, “İttifaka açık olduğunuzu mu söylemek istiyorsunuz” sorusuna ise “Ben demokratik olan her türlü şeye açığım, demokratik olmayan şeylere kapalıyım” cevabını verdi.

İlçe Başkanı İsmail Fota da böyle bir talebin kendilerine gelmediğini ilave etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.