Onca emek ve para harcadılar ama mağdurlar...

Halil Posbıyık, 'Büyük emeklerle denizi doldurarak, çok büyük masraflar yapmak suretiyle paralar harcayan tersanecilerimizin mağduriyetleri söz konusu' dedi.

Siyaset Yayın: 14 Ocak 2021 - Perşembe - Güncelleme: 14.01.2021 20:23:25
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil PosbıyıkZonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ve AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar’ın katılımıyla Deniz Ticaret Odası’nda yapılan tersaneler konulu toplantıyı değerlendirdi, Vali ve Milletvekillerine gösterdikleri duyarlılık nedeniyle teşekkür etti.

 

 

Tersaneler sorununun çözümü için yapılan toplantının çok yararlı olduğunu anlatan Başkan PosbıyıkAlemdar Gemisi’ne İstiklal Madalyası verilmesi için TBMM’ye teklif sunan Milletvekillerine tekrar teşekkür eden Başkan Posbıyık şunları söyledi:

Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem’in davetiyle dün DTO’da toplandık. Valimiz ve AK Parti Milletvekilleri, Sayın Kaymakamımız, DTO Başkanı ve bütün tersane sahipleri oradaydık. Çok güzel bir toplantı oldu. Sayın Valimiz ve AK Parti Milletvekilleri Ereğli’ye teşrif ettiler. Ereğli’nin çok önemli bir sorunu Tersaneler sorununu çözmek veyahut çare bulmak için bir araya geldiler. Bu bizi son derece mutlu etti. Valimize, AK Parti Milletvekillerine, Kaymakamımıza şükranlarımı sunuyorum. Çok yararlı bir toplantı olduğuna inanıyorum.

Toplu halde konunun ne olduğu DTO Başkanı Sayın İrfan Erdem tarafından çok güzel bir şekilde ifade edildi. Büyük emeklerle denizi doldurarak, çok büyük masraflar yapmak suretiyle paralar harcayan tersanecilerimizin mağduriyetleri söz konusu. Gemi ticaretinin yüksek olduğu dönemlerde çok büyük iş yapan, Ereğli’de istihdam konusunda büyük hamleler yapan tersaneler bölgesi maalesef küresel olarak dünya deniz ticaretinde duraksamalar nedeniyle teklif alamamaya başladılar.

Tabii bu tersanecilerimizi mağdur etti. Büyük maddi ve manevi katkılar olmasına rağmen devletin ortaya koyduğu bazı şartlar yerine gelmediği için şu anda mağdur durumdalar. Bu konu tartışıldı. Vekillerimiz konuya hassasiyetle eğildiler. Ne yapılması gerektiği konusunda ön kararlar alındı. Kaymakamımızın başkanlığında tersanecilerin de olduğu bir komisyon kurulmak suretiyle bu sıkıntıların Ankara’ya Milletvekillerimiz vasıtasıyla, Valimizin desteğiyle duyurulmasına karar verildi.

Bu toplantı vesilesiyle belediye başkanı olarak vekillerimize Kdz. Ereğli halkı adına teşekkür etme imkanı buldum. Gazi Alemdar Gemisi’ne İstiklal Madalyası verilmesi için CHP ve AK Parti Milletvekilleri tereddütsüz bir araya gelerek bu teklifi TBMM Başkanlığı’na ilettiler. Bu bakımdan kendilerine Kdz. Ereğli halkının bundan çok mutlu olduğunu ve şükranlarını sunduğunu ifade etmekten büyük mutluluk duydum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.