Oyak iştiraki Akdeniz Chemson, Çin’e 27 milyon dolarlık yatırımla fabrika kuracağını açıkladı.

OYAK, kimya sektöründe faaliyet gösteren şirketlerinden Akdeniz Kimya ve Chemson’u bünyesinde barındıran “Akdeniz Chemson” Çin pazarındaki payını yükseltme amacıyla Çin’e fabrika kuracak.

Ekonomi Yayın: 04 Kasım 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 04.11.2020 08:50:17
Editör -
Okuma Süresi: 55 sn.
Takip EtGoogle News

Oyak iştiraki Akdeniz Chemson, Çin’e 27 milyon dolarlık yatırımla fabrika kuracağını açıkladı.

PVC stabilizatörü sektöründe üretim yapan Akdeniz Chemson’un kuracağı fabrikanın yıllık üretim kapasitesi 60 bin ton olacak.

İlk aşamada 17 milyon dolarlık yatırımla 30 bin ton üretim hedefleyen fabrika, ikinci aşamada yapılacak 10 milyon dolarlık yatırımla üretimine 30 bin ton daha ekleyecek.

OYAK’ın kimya sektöründe faaliyet gösteren şirketlerinden Akdeniz Kimya ve 2013 yılında satın aldığı Avusturyalı Chemson’ın birleşmesiyle Ekim 2020’de kurulan Akdeniz Chemson PVC stabilizatörü şirketi olarak faaliyetlerine devam ediyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre 110 ülkeye satış yapan Akdeniz Chemson’ın odak pazarları arasında Avrupa, Rusya, Türki Cumhuriyetler, Kuzey Afrika, Ortadoğu, ABD, Çin, Brezilya ve Avustralya yer alıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.