OYPA'lıların akıbeti ne olacak?

Erdemir'de işçi alımıyla başlayan "OYPA'lıların akıbeti ne olacak?" sorusu CHP, İYİ gibi partililer, Posbıyık, Sesli gibi siyasi kimlikler ve yerel basın tarafından gündeme getirildi. Kdz.Ereğli'de gazetecilerle buluşan AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen'den 'Kadro bekleyen OYPA çalışanlarının akibeti ne olacak?' sorusuna su serpen yanıt geldi.

Siyaset Yayın: 09 Nisan 2021 - Cuma - Güncelleme: 09.04.2021 19:17:01
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Polat Türkmen, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar ile birlikte OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem ve Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral ile görüştüklerini şartları uyan OYPA işçilerinin de kadroya alınması önerisinde bulunduklarını söyledi.

OYPA ve Erdemir kadroya geçişe sıcak bakıyor

OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem'in ve Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral'ın bu öneriye sıcak baktığını ve gereken çalışmanın yapılması için talimat verdiğini hatırlatan Polat Türkmen; "Neticede Erdemir Ulusal değil, uluslararası özel bir şirket. Yabancı ortakları var. Dolayısıyla profosyonel çalışıyorlar.

Şartları ve yaşları tutan OYPA ve taşeron işçisi

Bizim Zonguldak Milletvekilleri olarak OYAK'a sadece önerilerimiz olabilir. Saolsunlar bizim önerilerimizi ciddiye alarak, gereken çalışmayı başlattılar. Şartları ve yaşları tutan OYPA ve taşeron işçilerinin de kadroya alınabilmeinin önü açılacak diye düşünüyorum" diye konuştu. 

Tercih, Kdz. Ereğli, Alaplı ve Zonguldak Bölgesi

Polat Türkmen ayrıca Erdemir'in 18-25 yaş arası işçi alınacak olmasından dolayı işe başvuran gençler ile ailelerini de sevindirdeğine değinirken, özellikle Kdz. EreğliAlaplı ve Zonguldak Bölgesinin tercih edilmesi noktasındaki hassasiyetlerini de Erdemir yetkililerine ilettklerini ifade etti.  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.