Pandemiyi aşı ile çözeriz.

BBP Sağlıktan Sorumlu Genel Başkan Yadımcısı Hüseyin Uysal, her türk vatandaşının aşı olması gerektiğini söyledi..

Siyaset Yayın: 08 Aralık 2020 - Salı - Güncelleme: 08.12.2020 17:05:30
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Takip EtGoogle News

BBP Sağlık'tan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Uysal, Ereğli Büyük Anadolu Otel'de bir basın toplantısı düzenleyerek; her vatandaşın aşı olması gerektiğini belirtti.

Uysal: "Neden maske taktık, neden sevdiklerimizle sarılamadık, neden hijyenimize 2 kat fazl önem verdik. Çünkü eninde sonunda çözüm bulunacağını biliyorduk. İşte o çözüm aşı. Sağlık bakanlığımız hangi aşıyı getirise getirsin ben aşı olacağım.", dedi..

Konuşmasına öncelikle bugün kaybettiğimiz Ereğlinin sevilen simalarından olan siyasetçi , CHP Belediye Meclis üyesi Yaşar Balcı'yı kaybetmenin üzüntüsünü dile getiren ve geride kalanlara başsağlığı dileyen Uysal, pandemi sürecinde salgına yakalananlara acil şifalar diledi.

 

DÜNYA 1 YILDIR KARANTİNADA

Uysal konuşmasında; Son günlerde çokça bahsedilen ve gündemi meşgul eden Koronavirüs'ün ilk etapta tanımlama sürecinde sadece yaşlılar üzerinde olmusuz ölümcül etkiler olduğunu düşündük. Ama öle değilmiş. Dünyada hızlı bir şekilde yayıldı ve 1 yıldır dünya karantina içerisinde.

 

HAYATIMIZDA ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ:

Bu geçen süreçte hayatımızda çok şeyler değişti. Sosyal, ekonomik, kültürel, eğitim ve sayamadığım çoğu şeyden mahrum kaldık. Hem ülkemizi hemde dış dünyayı olumsuz yönde etkiledi. Dünyada olduğu gibi bu süreçte  yaşantımızda da çokşey değişti. Yeri geldi tedbirler aldık. Sağlık sektöründe özellikle bu süreçteki önlemleri oldukça başarılı. Salgında yapılması gerekenler yapıldı mı? sorusuna cevap verecek olursam dünya ile ortak hareket noktasında hareket ettik. Ülkeler bu süreçte sınav verdiler. Kendilerini test ettiler.

 

ORTAK HAREKETLE SÜRECİ YENERİZ.

Bu dünya sorunu ve birlikte çözüm bulunabilir. Ülke olarakta birlikte gayret gerekir. Gerek kamular gerek yerel yönetimler, sivil  toplum kuruluşları ve sivilller birlikte hareket ederek bu Koronavirüs salgınından kurtulabiliriz.

 

ONLAR SAĞLIK ŞEHİDİDİR.

Sağlık çalışanlarına da yer veren  Uysal, "Bu  Pandemi sürecinde  tüm fedakarlıkları esirgemeyen sağlık çalışanlarının çabalarını takdirle karşılıyorum. Salgınla mücadele veriken Covid-19 olup aramızdan ayrılarak yaşamını yitiren sağlık çalışanlarımız Sağlık şehididir." 

 

BEN AŞIYI OLACAĞIM..

Yanlış bilgiler bizi meşgul ediyor. Hem kafamızı karıştırıyorlar hem de salgındaki ortak mücadeleye zarar veriyorlar. Ülkemize 50 milyon aşı geliyor. Önümüzdeki günlerde aşıya kavuşmak üzereyiz. Biz geçtiğimiz ayları bugüne getirmek için geçirdik. Mücadele verdik. Ama üzülerek belirtmem gerekir ki aşıya karşı bilimsel açıklamaları olmadan karşı bir duruş sergilen gruplar var. Çok yanlış algı oluşturuyorlar. Aşı ile ancak Pandemiyi söndürebiliriz. Normalleşme süreci için aşı olmalıyız. Çünkü salgını durdurabilecek tek etki aşıdır. Uysal: "Neden maske taktık, neden sevdiklerimizle sarılamadık, neden hijyenimize 2 kat fazl önem verdik. Çünkü eninde sonunda çözüm bulunacağını biliyorduk. İşte o çözüm aşı. Sağlık bakanlığımız hangi aşıyı getirise getirsin ben aşı olacağım.", dedi..

 

ZONGULDAK İÇİN AŞI MİKTARINI BELİRLESİNLER.

Ülkemize Çinden 50 milyon aşı gelecek. Zonguldağımız risk faktörü belirlenerek yetkililer ne kadar gerektiğini hesaplamalı. Ben hesapladım. Ortalama 2 doz olarak uygulanırsa 12.000 kişiye uygulanabilecek bir aşı talebimiz olmalı. 50 milyon aşının yine 2 dozlu olarak kullanımını düşünürsek. 25 milyon aşı demek. Bunun 12 bin talebi Zonguldak için istenmesi fazla bir rakam değildir. Yetkililerin buna göre şimdiden hareket ederek çalışmlarda bulunması gerekir.

 

AŞI TEDİRGİNLİK YARATMASIN.

3. faz aşı aşıyı üreten firmanın birçok test, aşama ve binlerce gönüllü insan üzerinde denemelerden sonra,  yaklaşık ülkemizde de 12bin kişide gönüllüler üzerinde denenerek test aşamasına sokuluyor. Risk faktörü zaten incelenip değerlendiriliyor ve sonuca göre herkese aşı vurulmaya başlanıyor. O yüzden aşı insanlar üzerinde tedirginlik yaratmasın. Devletimizde zaten gerekli bilgileri verecektir.

 

SU PARASI KİRA ALINMASIN..

Pandemi sürecinde insanlarımız ekonomik sıkıntılar içerisinde. Kira su gibi konularda yerel yönetimler bunları almamalı. Yardımseverler yardımlarını bırakmamalı. Erdemir gibi büyük kuruluşlar yardım paketlerini yada Ramazan Peketlerini zamanında değilde daha berileyerek bugünlerde de dağıtmalı.  Çünkü bugünlerde ihtiyaç sahipleri çok.

 

KAN BAĞIŞI YAPALIM..

Vatandaşlardan ricam bugünlerde hastane ve yoğun bakımda kan ihtiyacı dahada fazla. vatandaşların duyarlı ve bu konuya hassas yaklaşarak kan bağışında bulunmalarını rica ediyorum.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.