Personel isyan etti...

Siyaset Yayın: 20 Ocak 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 20.01.2020 12:19:16
Editör - Muharrem YOKARIBAŞ
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

TC. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Zonguldak İl Müdürlüğü’nde Skandal..

Haftalık 45 saat olan çalışma süresi, 72 saate çıktı. Bazı personeller 24 saat çalışıyor!.. Bu düzene ‘dur’ diyecek yok mu?

Zonguldak Çocuk Evleri Koordinasyon merkezinde çocukların bakımını üstlenmekle görevli bakım personeli, personel azlığı nedeniyle 24 saat çalışmaya başladı..  TC. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personellerinin bakanlığın müsaade ettiği haftalık çalışma saatini fazlasıyla aşması, personelleri isyan ettirdi..

BAKIM PERSONELİ DİYE ALINDI. SEKRETER OLDU!..

Bakım Personeli olarak işe alınan siyasi torpilli bazı personellerin İl Müdürlüğü sekreterliği görevine verilmesi, bakım personellerinin fazla mesai yapmasına neden oldu..

YILLIK İZİN VE MAZERET İZNİ KULLANDIRILMIYOR!..

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Zonguldak İl Müdürlüğü’ndeki diğer bir iddia ise çok daha vahim. İddiaya göre, torpilli personellerin iş yapmaz tutumları nedeniyle, 72 saat çalıştırılarak; sosyal hayattan koparılan personeller aynı zamanda yıllık izin, mazeret izni gibi haklarını da kullanamıyorlar. 

“YARGIYA GİTMEYE HAZIRLANIYORLAR!..”

Konuyla ilgili açıklama yapan hakları gasp edilen personeller: “Bu hukuksuz sisteme dur diyecek biri yok mu? İşini hakkaniyetli yapmaya çalışan personel sahipsiz mi? Çalışan personele mobbing mi uygulanıyor? Hangi kanun, hangi yasa kabul eder ailelerin sorun yaşamasını? Bu kurumun adı aile Sosyal değil mi? İnsan onuruna uygun şartlarda çalışmak için bir siyasinin yakınında olmak mı gerekiyor. Konuyu yargıya taşımaktan başka çaremiz kalmadı. Çocuk evlerinde kalan çocuklar, çalışanları bazen anne bazen abla gibi görüyorlar. Çocuklar, kendiler ile ilgilenen bakım annelerini dinlenmiş görmek, eskisi gibi göz göze bakınca geleceği görmek istiyorlar. Gelin geleceğimizi tehlikeye atmayalım. Bu gidişata dur diyelim!”, şeklinde konuştular..

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.