Posbıyık Erdemirin yasaklı inşaatın yapımını canlı yayınladı

Erdemir AŞ.nin HES inşaatı esnasında açılan mahkeme sonucu inşaatı durdurma kararı almasına rağmen Erdemir’in halen inşaat yapımına devam etmesi üzerine Kdz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık inşaat yapımının devam ettiğini göstermek amacıyla dronla canlı olarak çekim yaptığı görüntüyü basınla paylaştı.

Siyaset Yayın: 13 Ekim 2020 - Salı - Güncelleme: 13.10.2020 16:18:49
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, mahkeme kararına rağmen HES inşaatının devam ettiğini belirtti. Posbıyık; “Bu bir ihbardır”, diyerek çevre ve şehircilik bakanlığını göreve davet etti.

 

 

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Atatürk Kültür Merkezi’nde bir basın toplantısı tertipleyerek, Erdemir tarafından Kızılcapınar Barajına yapılan HES projesiyle alakalı açıklama yaptı..

Erdemir’in bakanlıktan resen ‘çed raporu gerekli değildir’, yazısı aldığını fakat bu kararın belediye tarafından mahkemeye taşınması sonucu iptal olduğunun altını çizen Posbıyık, Erdemir’in bu karara uymadığı belirtti.
 
BU CESARETİ NEREDEN ALIYORLAR
 
OYAK-Erdemir’in Mahkemenin kararını bile hiçe saydığını belirten Başkan Posbıyık, belediye tarafından inşaatın devam ettiğini tespit ettiklerini söyleyerek; “Drone görüntülerinde de belli. OYAK bu cesareti nereden alıyor. Mahkeme kararını bile hiç sayıyor. OYAK/Erdemir güzide kuruluşlarımızdır. Kimsenin OYAK’ı bu duruma düşürmeye hakkı yoktur. Devletin ilgili birimlerine saygımızdan dolayı cezai işleme geçmiyoruz. OYAK’ı hukuki sorumluluğunu yerine getirmeye davet ediyoruz. Bu görüntüleri çevre ve şehircilik bakanlığına göndereceğiz”, dedi..
 
Posbıyık'ın satır başları şöyle:
 
CURUF DAĞLARINI ERİTEMİYORLAR
 
“...Roj madencilik diye firma bulmuşlar curuf dağını eritmeye çalışıyorlar. Bu firmanın çalıştığı alan ruhsatsız. Ruhsat alamıyorlar. Bizim herşeyden haberimiz var. Tüm mahkemeleri kazandık. Fabrika içinde ve dışında heryerde kaçak inşaat yapıyorlar. Bize dünyanın borçları var. Halk artık bizim eyleme geçmemizi istiyor”
 
SIKIŞMAYA BAŞLADILAR
 
"..Bütün kozlarını ellerinden aldık. Sıkışmaya başladılar. Ne yaptıklarını bilmiyorlar. Biz HES yapılmasına asla karşı değiliz. Buradaki sorun kanun bilmemezlikleri. Ereğli'nin suyunu kesmeye kalkıyorlar. Bizden kurtulamazlar."
 
CANLI YAYINDA İNŞAAT
 
Kdz.Ereğli Belediyesi ekipleri toplantıda Kızılcapınar'dan drone ile canlı yayın yaparak, HES inşaatının devam ettiğini basın mensuplarına gösterdi. 
 
Başkan Posbıyık, 3 gün bekleyip, suçduyurusunda bulunacaklarını belirtti..
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.