Rus bandıralı yük gemisi battı..

Bartın’a bağlı İnkumu beldesi açıklarında bir geminin battığı ihbar edildi. Çevredeki gemilere yardımcı olunması için talimat verildi. Vali Güner, Karadeniz'de İnkumu açıklarında Rus bandıralı bir kuru yük gemisinin battığını, mürettebatın 6 kişisinin kurtarıldığını, gemide çalışan 2 kişinin ise cansız bedeninin bota alındığını bildirdi.

Gündem Yayın: 17 Ocak 2021 - Pazar - Güncelleme: 17.01.2021 14:56:04
Editör -
Okuma Süresi: 48 sn.
Takip EtGoogle News

Bartın Valisi Sinan Güner konuyla ilgili  açıklamada, Bartın'a bağlı İnkumu açıklarında Rus bandıralı "Arvin" isimli kuru yük gemisinin battığını söyledi.

Alınan bilgiye göre gemideki  Rus ve Ukrayna vatandaşı olduğunu belirten Güner, "Şu ana kadar 6 kişi kurtarıldı. Mürettebattan 2 kişinin ise cansız bedeni bota alındı." dedi.

Haber alınır alınmaz harekete geçen Sahil Güvenlik Komutanlığı ve AFAD ekipleri, İnkumu açıklarında Rus gemisinin mürettebatını kurtarmak için harekete geçti.

Hızla bölgeye ulaşan ekipler, olumsuz hava şartlarına rağmen 3 filikada  mahsur kalan 12 mürettebatı kurtarabilmek için yoğun çalışma yürütüyor. Dalgıç ekipleri arama çalışmalarına devam ediyor. Diğer kurtarılamayan 6 mürettebatın hareketsiz gözüktükleri ve öldükleri düşünülüyor. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.