Saadet Partisinde istifalar peş peşe geldi...

Saadet Partisinde istifalar peş peşe geldi. İstifalar adeta deprem etkisi yaptı..

Siyaset Yayın: 22 Ekim 2020 - Perşembe - Güncelleme: 22.10.2020 20:09:02
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Saadet Partisi il başkanlığında yapılan toplantının ardından İl yönetim kurumundan 7 asil 1 yedek üye, Alaplı İlçe Başkanı Erhan Uslu ve 5 ilçe yönetim kurulu üyesi, Ereğli İlçe Başkanı Hasan Soyer ve 6 ilçe yönetim kurulu üyesi, Kilimli İlçe Başkanı Mustafa Tilki ve 8 yönetim kurulu üyesi, Kozlu İlçe Başkanı Evren Vural ve 7 ilçe yönetim kurulu üyesi ve Merkez İlçe Başkanı Recep Horozoğlu ve 13 ilçe yönetim kurulu üyesi İl Müfettişi Sadık KAR ile İl Yönetim Kurulundan 8 üye, son dönemde milletvekili adaylığı yapmış olan Yusuf Çetin, Samet Tuna Güngör ve Gökhan Göktaş görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı..

Saadet Partisinin 25 Ekim 2020 tarihinde yapılacak olan İl Başkanlığı seçimleri öncesinde 31 Mart 2019 tarihinde Zonguldak Belediye Başkan adayı olan Mehmet Yaman’ın il başkanlığına adaylığını açıklamasının ardından başlayan süreç Genel merkezin aldığı tek adayla seçimleri gidilmesi kararının ardından Saadet Partisinden Merkez İlçe Başkanı Recep Horozoğlu başta olmak üzere Alaplı, Ereğli Kozlu ve Kilimli İlçe Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile il yönetiminden 7 asil 1 yedek üye istifa etti.

Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanlığında düzenlenen toplantı ile ilgili İl Başkanlığına adaylığını açıklayan ancak Genel Merkezin aldığı karar sonrasında Mehmet Yaman beraberinde ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte açıklama yaptı.

Yaman açıklamasında, “Bilindiği üzere Saadet Partisi İl Olağan kongresi öncesi, Genel merkezimizde ilimizde, Milli Görüş ilkelerine uymayan, bazı yanlış uygulamaların olduğu ve bunların düzeltilmesi gerektiği konusunda müracaatımız oldu” diyerek şunları söyledi:

“Genel merkezimin gerekli tepkiyi zamanında vermemesi sebebiyle 2nci bir liste çalışması yaptık. Bu çalışmaya il yönetim kurulu üyelerimizin çoğunluğu ve ilçelerimiz destek verdiler. Bizlerin bu çalışmaları sonrası, Genel merkezimi geçte olsa bir ekiple gelerek ilimizde bir araştırma yaptı. Bu araştırma sonucu ilimiz kongresine eski başkan ile tek liste halinde gidilmesine karar verildi. Verilen bu karar eski durumun devamı olduğundan bizim için değişen bir şey olmadı.

Bu son durum karşısında bizler, yani olumsuz uygulamaların değişimini isteyenler olarak, bulunduğumuz görevlerimizden çekilerek tepkimizi belirtiyoruz. Kongre sonrası olan il yönetiminin ve ilçe teşkilatlarının kendileri tarafından kurularak çalışmalarına devam etmesini sağlamış oluyoruz. Bizler milli görüşçüler olarak partimizden istifa etmiyoruz. Süreci izleyerek milli görüşün diğer kurumlarında hakkın hakim kılınması için çalışmalara devam edeceğiz”

Saadet Partisi il başkanlığında yapılan toplantının ardından İl yönetim kurumundan 7 asil 1 yedek üye, Alaplı İlçe Başkanı Erhan Uslu ve 5 ilçe yönetim kurulu üyesi, Ereğli İlçe Başkanı Hasan Soyer ve 6 ilçe yönetim kurulu üyesi, Kilimli İlçe Başkanı Mustafa Tilki ve 8 yönetim kurulu üyesi, Kozlu İlçe Başkanı Evren Vural ve 7 ilçe yönetim kurulu üyesi ve Merkez İlçe Başkanı Recep Horozoğlu ve 13 ilçe yönetim kurulu üyesi görevlerinden istifa ettiklerini açıkladılar.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.