Sağlıkları için ücretli olmalı...

Bilçok İl ve İlçe'de en büyük riski taşıyan 65 yaş ve üstü vatandaşların dışarı çıkmalarını engellemek amacıyla ücretsiz toplu taşıma kartları geçici süreyle iptal ediliyor.. Bu yöntemle virüs'ün toplu taşımada engellenmesi amaçlanıyor..Kdz.Ereğli'de de bu yaşamsal kararın biran önce alınması bekleniyor..

Gündem Yayın: 21 Mart 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 21.03.2020 11:52:01
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

 21 Mart 2020 10:14:14

Dünya’yı kasıp kavuran Kovid-19 (Korona Virüs) önlemleri kapsamında  en büyük risk grubunda olan 65 yaş ve üstü vatandaşların evde kalmalarını teşvik etmek amacıyla il ve ilçelerde ücretsiz toplu ulaşım kullanımı, tedbir amaçlı geçici süreliğine askıya alınıyor.

Alınan bu önlemle hem yaşlıların kendisi hem de diğer yaş gruplarındaki vatandaşların virüs’ten korunması hedefleniyor.

BİRÇOK İL’DE DURDURULDU!..

Gaziantep, Balıkesir, Konya ve Kayseri gibi illerde Korona Virüs’ten korunma amacıyla hayata geçirilen 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz toplu ulaşım kullanımının diğer il ve ilçelerde de uygulanacağı belirtiliyor.

TÖHOB’DAN HÜKÜMETE ÇAĞRI!..

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Derneği, resmi Twitter hesabından bir açıklama yaparak; yaşlı nüfusun ve kronik hastalığı olan engellilerin virüs’ün etkileşimdeki en büyük faktörlerden biri olan toplu taşıma araçlarını kullanmaması gerektiğinin altını çizdi.

Açıklama şöyle:

Uyarılar fayda etmiyor!..Yaşlılarımızın ve kronik hastalığı olan engellilerimizin otobüslere ücretsiz binişleri durdurulmalıdır. Kendilerinin, yolcularımızın ve çalışanlarımızın sağlığı için bu gereklidir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.