Sosyal Medaya'da asılsız habere gözaltı...

Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu basın toplantısında, sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan devlet hastanesinde covid-19 nedeniyle bir kişinin öldüğünü söyleyen vatandaş'ın emniyet tarafından gözaltına alındığını belirtti.

Gündem Yayın: 18 Mart 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 18.03.2020 16:05:54
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Ereğli ilçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri sosyal medyadaki paylaşımı nedeniyle bir kişiyi gözaltına aldı.

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu konuyla ilgili gazetecilere açıklamada bulundu.

Çorumluoğlu yaptığı açıklamada, 'Türk Ceza Kanununun 213. Maddesi var, ‘Halk arasında korku ve panik yaratmak’ diye bir madde var. Biz arkadaşımız ile ilgili Emniyet olarak ve Cumhuriyet Savcılığı olarak işlem başlatıldı' dedi. Çorumluoğlu'nun açıklaması şu şekilde: 'Bir konuyu sizinle burada paylaşmak isterim. Dün Devlet Hastanesinde bir vefat olduğu ve karantinaya alındığı gibi sosyal medya üzerinden bir haber yapıldı. Böyle bir şeyin gerçeklik payı yok. Zaten böyle bir şey olsa siz de görürsünüz hissedersiniz biz de açıklarız. Dün gece Sayın Sağlık Bakanımız gece saat 12 bile olsa vefat eden kişiyi açıkladı.

Ereğli’de şuan için böyle bir sıkıntı yok, olduğunda da biz zaten sizlerle de paylaşırız. Dün gece o paylaşımı yapan kişi, Emniyet tarafından gece 12 civarlarında gözaltına alındı. Bugün de mahkemeye çıkartılacak."dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.