Su hattı patladı Belediye ve Erdemir seferber oldu..

Kdz. Ereğli’nin içme suyunu karşılayan Kızılcapınar Barajı’ndan Arıtma Tesisi’ne gelen isale hattında dün gece patlama arızası yaşandı. Belediye tüm ekipleriyle arızayı gidermeye çalışıyor. Çalışmaları bizzat yerinde takip eden Başkan Posbıyık, “Yoğun kar yağışı sonrası toprak kayması ve zemin oturması nedeniyle su hattı borusu kırılmış. Su kesintisi yaşamadan sorunu gidermeye çalışıyoruz. Çalışmalara destek olan ERDEMİR’e ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Yaşam Yayın: 26 Ocak 2021 - Salı - Güncelleme: 26.01.2021 13:20:14
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Kdz. Ereğli’nin içme suyunu karşılayan Kızılcapınar Barajı’ndan Süleymanbeyler’deki Arıtma Tesisi’ne gelen su isale hattında dün gece patlama meydana geldi. Kdz. Ereğli Belediyesi, arızayı gidermek için tüm ekipleriyle çalışıyor.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 6 kilometrelik isale hattının Yazıcılar Köyü Göleviç noktasında meydana gelen arızayı giderme çalışmalarını sabah saatlerinde bölgeye giderek bizzat takip etti. Başkan Yardımcısı Oğuz Cömert ile Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Deniz Koca’dan bilgi alan Başkan Posbıyık, bazı bölgelerde arıza nedeniyle su kesintilerinin olabileceğini ancak tüm ekiplerle su kesintisi yaşamadan arızayı gidermeye çalıştıklarını söyledi.

Çalışmalara destek veren ERDEMİR’e ayrıca teşekkür eden Başkan Posbıyık, şunları söyledi:

“Bu su hattımız Ereğli’nin Arıtma Tesisleri ile Kızılcapınar Barajı arasındaki 1200 çaplı DSİ’nin ana hattı. Kızılcapınar Barajı’ndan 1200’lük borularla bizim Arıtma Tesisi’mize suyu getiriyor. Arıtma Tesisi’nde arıtma yapıldıktan sonra diğer kollardan şehre veriyoruz. Dün saat 22.00 sıralarında buralarda bir takım aksaklıklar oldu. Yollar kapandı, su çıkmaya başladı, hemen devreye girdik. Gece saat 23.00’te bizim hatlarımızda bir sıkıntı olduğunu anladık. Saat 02.00’ye kadar burada çalıştık. Çevre sakinlerinin verdiği bilgiye göre 6-7 metre zemin altında olan boruda arıza vardı. Hemen iç noktalarda ERDEMİR suyunu mahallelere vermek için çalışmalara başladık. Bu arada ERDEMİR yöneticileri bizlere destek verdiler. Özellikle Evler Bakım Müdürü Recep Bey, yukarıdan gelen talimatla, gecenin geç saatlerine kadar bizimle beraberdi. Her kademede destek oldular. Yanımızda olduklarını söylediler.

Şu anda mutluyuz. Çünkü arıza tahmin edildiği kadar derinde değil. 6-7 metre derinde değil, daha yüzey bir noktada çıktı. Toprak kayması, yoğun kar yağışı ve zemin oturması nedeniyle borumuz kırılmış. Önceden hazırlıklıyız, tedarik ettiğimiz kelepçelerle operasyon yapıyoruz. Daha kötü olsaydı boruyu değiştirmemiz gerekecekti. Daha uzun müddet su aksaması olacaktı. Şu andaki görüntüye göre fazla aksama olmayacak. Kısmi bazı yerlerde, Kepez’de zaman zaman su kesintileri olabilecek. Dün saat 22.00’den bu yana burada makinelerimiz ve personelimiz çalışıyor. Elbirliğiyle bu sorunu çözmeye gayret ediyoruz.”

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.