Taburcu olduktan sonra yalnız bırakmadılar..

Kdz. Ereğli ve Zonguldak Kadın Platformu üyeleri, Ereğli Yalı Caddesi'nde 9 Aralık'ta erkek fail tarafından ağır yaralanan Ç.Ç'yi taburcu edilmesinin ardından evinde ziyaret etti.

Yaşam Yayın: 28 Aralık 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 28.12.2020 23:09:56
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Ç.Ç'yi saldırı konusunda ifadesini vermeye giderken de yalnız bırakmayan Kadın platformları süreci sonuna kadar takip edeceklerini duyurdu.

Ç.Ç'nin avukatlığını Zonguldak Barosu avukatlarından Merve Kır üstlendi.  Hukuki ve psikolojik her türlü destekte bulunacaklarını belirten platform üyeleri dava günü de Ç.Ç'nin yanında olacaklarını belirtti. 

Kadın cinayetlerinin bir sayı üzerinden ifade edilerek basitleştirilmesine izin vermeyeceklerini açıklayan platform üyeleri kadın cinayetlerinin de kadına yönelen şiddetin de politik olduğunu şu cümlelerle vurguladı:

“Kadınların yaşadığı tüm şiddet olaylarının nedeni sadece “kadın” olmalarıdır.  Bu toplumsal cinsiyet eşitsizliği üzerinden kurulan bir iktidar ilişkisinin yansımasıdır. Erkek toplumsal cinsiyet öğretileriyle ve destekleriyle kadın üzerinde kurduğu tahakkümü kadını öldürene kadar sürdürebilmekte bunu sonucunda da cezasızlık ve iyi hal indirimleriyle ödüllendirilmektedir. Şiddete asla alışmayacağız. Şiddeti öven, şiddeti normalleştiren tüm yaklaşımları teşhir edeceğiz. Failin “ama, seviyor, kıskanıyor,” gibi bahanelerle kendini aklamasına, medyanın bu ifadelerle kadınların yaşadığı kıyımı normalleştirmesine izin vermeyeceğiz. Ç.Ç çok güçlü bir kadın, onun yaşaması, yanımızda olması büyük bir şans. Asla yalnız yürümeyecek, kızkardeşleri yanında.

Kadın cinayetlerini durdurana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.

Kadın dayanışması yaşatır!”

 

Haber:Halkınsesi

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.