TTK TIS’te arabulucu süreci devam ediyor...

Yayın: 14 Haziran 2019 - Cuma - Güncelleme: 14.06.2019 17:38:09
Editör - Muharrem YOKARIBAŞ
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News
TTK TIS’te arabulucu süreci devam ediyor...

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) çalışan işçileri ilgilendiren, 01 Ocak 2019 ile 31 Aralık 2020 tarihleri arasını kapsayacak ve Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) ile Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası (Kamu-İş) arasında sürdürülen 28. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde 60 günlük yasal sürenin dolmasının ardından başlayan Arabulucu süreci devam ediyor.

Arabulucu ile yapılan ilk toplantı 13 Haziran 2019 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi.

Toplantıya Arabulucu Hüseyin Hami Özalan, GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Hüseyin Kolçak, Genel Mali Sekreter Volkan Yıldız, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, GMİS’e bağlı şubelerin başkan ve yöneticileri, Kamu-İş ile GMİS TİS Uzmanları katıldı.

Toplantıda Eğitim başlıklı 78’nci Madde ile İş ve İşyeri Değiştirme Yönergesi, Ücretli Mazeret İzinleri Yönergesi ile İşçi Sendikası İşyeri Temsilciliği Yönergeleri üzerinde anlaşmaya varıldı.

Toplantıda ayrıca 15 gün süren Arabulucu sürecinin 6 gün daha uzatılması kararı alındı.

TTK 28. Dönem Toplu İş Sözleşmesi’nde Kamu-İş ile yapılan görüşmelerde 84 asıl maddeden oluşan toplu iş sözleşmesinde 69 madde üzerinde anlaşmaya varılırken, 15 asıl madde üzerinde anlaşma sağlanamamıştı.

Ücretlerle ilgili maddeler, TÜRK-İŞ Kamu Sözleşmeleri Koordinasyon Kurulu ile Hükümet arasında yapılacak görüşmeler sonucu imzalanacak Çerçeve Protokolü’nün ardından ele alınacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.