Türk Bilim Adamı virüsü İzole etmeyi başardı..

Prof. Dr. Aykut Özkul, koronavirüse karşı (corona virüsü) serum, aşı ve ilaç üretmenin ilk adımı olan SARS-COV-2 virüsünün izolasyonunu başardıklarını açıkladı.

Gündem Yayın: 06 Nisan 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 06.04.2020 01:17:03
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Ülkemizde COVİD-19 salgınında hayatını kaybedenlerin sayısını Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA   5 Nisan'da Twitter resmi hesabından  açıkladığı rakama göre 574 oldu.  Dünya genelinde ise  65.000 insandan fazla kişi yeni tip koronavirüs yüzünden hayatını kaybetti. 

 

 

ANKARADAN UMUTLANDIRAN HABER

 

 

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Viroloji Anabilim Dalı Başkanı ve Ankara Üniversitesi Biyoteknoloji Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Aykut Özkul, koronavirüse karşı (Covid-19) serum, aşı ve ilaç üretmenin ilk adımı olan SARS-COV-2 virüsünün izolasyonunu başardıklarını Üniversitenin resmi Twitter medya hesabı olan @AnkaraUni adresinden açıkladı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.