Türk Milleti hiçbir zaman Demokrasiden vazgeçmez!

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 4’üncü yıldönümünde Kdz. Ereğli Kaymakamlığı’nın düzenlediği programda şu açıklamada bulundu:

Gündem Yayın: 15 Temmuz 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 15.07.2020 23:50:45
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

“Türkiye Cumhuriyeti, kuruluşundan günümüze kadar bir çok badire atlatmış, demokrasimiz darbelerden yara almıştır. Ancak Türk milleti hiçbir zaman demokrasi ve insan hakları mücadelesinden vazgeçmemiştir. Kimsesizlerin kimsesi olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesi, demokratik, laik bir rejime ve milli iradenin üstünlüğü ilkesine dayanır.
Türkiye, Osmanlı’dan bugüne kadar demokrasinin kurumlaşması ve yerleşmesi için çaba göstermiştir, göstermeye de devam edecektir. Ebedi başkomutanımız, kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı’mızın en zor günlerinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açarak milli iradeye dayanmış ve “Milletin kendisinden başka efendisi yoktur” demiştir. Hiçbir güç bu kazanımlarımızdan vazgeçmemizi bizden bekleyemez.
15 Temmuz darbe girişiminin bertaraf edilmesi Türk halkının demokrasiye olan inancının ve birikiminin bir göstergesidir. Darbelere karşı etkin ve kalıcı mücadele ancak ve ancak demokratik bir sistemin tüm unsurlarıyla hayata geçirilmesiyle mümkün olur.
Türk milleti olarak 15 Temmuz 2016 gecesinde yaptığımız gibi halk egemenliğine ve Türkiye'nin laik, demokratik birikimine sahip çıkma kararlılığımız sürecektir. Darbe girişimine karşı yalnızca milletimiz değil Gazi Meclis ve siyasiler de ortak bir direniş sergilemiştir. Bu hain girişimin sorumluları mutlaka hukuk karşısında bedelini ödemek zorundadır.
Çok iyi bilinmelidir ki, Türk Milleti sivil ya da askeri hiç bir otoriter gücün kendi egemenliğini yok saymasına, laik ve demokratik yönetim şeklinin ortadan kaldırılmasına izin vermeyecektir.
Bizler, darbeleri ve darbe girişimlerini tarihin çöp sepetine atmak için var gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu hedef, tarihi sorumluluğumuzdur.
Darbenin karşısındaki en önemli panzehir demokrasidir, açıklıktır, katılımdır. Laik cumhuriyete hep birlikte sahip çıkmalıyız.
15 Temmuz’da yitirdiğimiz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Gazilerimize minnet duygularımı iletiyorum. Demokrasiye sahip çıkma kararlılığı gösteren halkımıza şükranlarımı sunuyorum.
O gün Meclis’teki bütün partiler, milletimiz, tek vücut olup darbenin karşısında yer aldı. Bundan sonra da darbelere geçit vermemek için hep birlikte mücadele etmek zorundayız.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.