Türkiye'de Coronavirüs ilk vaka tesbit edildi...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de ilk corona virüsü vakasının tespit edildiğini açıkladı... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Corona virüsle ilgili bir açıklama yaptı. Koca, Türkiye'de ilk virüs vakasının tespit edildiğini belirterek "Test sonucu pozitif çıkan hasta Türk vatandaşı bir erkek" açıklamasında bulundu.

Gündem Yayın: 11 Mart 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 11.03.2020 01:32:35
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de ilk corona virüsü vakasının tespit edildiğini açıkladı...

Bakan Koca, toplumda infial yaratmamak adına hastanın bulunduğu il ve hastane hakkında açıklama yapmak istemediğini belirtti.

Koca ayrıca, hijyene çok önem verilmesi gerektiğini belirterek, sık sık ellerin yıkanması, kalabalık topluluklardan uzak durulması, tokalaşma ve öpüşmeden kaçınılması ve her 15 dakikada bir su içilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamalarından başlıklar;

-Türkiye olarak süreçte çok büyük başarı gösterdik. Komşu ülkeler Avrupa ülkeleri bizim aldığımız sıkı tedbirleri almadı. Küresel salgınların kaçınılmaz tarafları var.

-Corona virüs, alacağımız tedbirlerden güçlü değildir. Bir hasta topyekun risk değildir. Karantinaya alınmış bir hasta toplumu tehdit edemez.

-Size üzücü ama korkutucu olmayan haberi bildirmek istiyorum. Corona virüs şüphesi olan vatandaşımızın test sonucu pozitif çıktı.Test sonucu pozitif çıkan hasta Türk vatandaşı bir erkek. Hastanın genel durumu iyi. Aile bireylerinin hepsi ve yakın çevresindeki tüm bireyler gözetim altındadır.

-Biz dünyayı uyarırken aynı zamanda hazırlandık. Bakanlığımız, tüm birimleriyle devletimiz koronavirüsle mücadelesini planladı.

-Hastanın virüsü, Avrupa teması üzerinden aldığı bilinmektedir. Dış dünyadan tamamen izole edilmiştir. Verilere göre tanı erken konmuştur, virüs bulaşmışsa bu çok sınırlıdır. 

-Yurt dışına lütfen zorunlu olmadıkça çıkmayalım, Bakanlıkça bildirilen Corona virüsten korunma yollarına mutlaka uyalım. Vatandaşımızdan beklediğimiz, 14 gün ve 14 korunma kuralına uyarak bu mücadeleye güç vermesidir.

-Risk somut, tedbirler basittir. Koronavirüs alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir.

-Şimdi yapmamız gereken hayatımızı tedbirler doğrultusunda düzene sokmaktır. Bu küresel soruna karşı ulusal mücadele vereceğiz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.