Uçar Alaplı Cüruf tesisi için ÇED süreci devam ediyor dedi..

Alaplı'da faaliyet gösteren Kılıçlar Metal Cüruf tesisinde incelemeler sürüyor..

Yaşam Yayın: 31 Mayıs 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 31.05.2021 13:00:41
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar beraberinde AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Yaşar Karacan ile birlikte Alaplı'da çed süreci devam eden Kılıçlar Metal'e ait olan cüruf eleme tesisinde incelemelerde bulundu. Firma yetkilisi İsmet Yılmaz, "Bu alandan dışarıya kesinlikle toz salınmayacak. Bu nedenle çevreye hiçbir zararı yok", dedi..

"TAKİP EDİYORUZ"

Gazetecilerin konuya hassasiyetle yaklaştığını bunda da haklı olduklarını belirten AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar; "Bu konuda hepimiz hassasız. Ama bunun bir prosedürü var. Kanunlar var, yasalar var. Bu yasalara uyulduğu takdirde, bu tesisin çevreye ve insan sağlığına zarar vermemesi halinde. Çalışmasında bir engel yok. Çed süreci devam ediyor. İncelemeler devam ediyor. Hep birlikte konunun sıkı takipçisiyiz", dedi.

"TOZ ÇIKMAYACAK"

Konuyla ilgili inceleme heyetine bir açıklama yapan şirket sorumlusu İsmet Yılmaz, "bu tesisden dışarıya toz salınımı olmayacak", diyerek çevre kirliliğine neden olacak hiçbir surumun söz konusu olmadığına dikkat çekti.

Konuyla ilgili geniş çaplı bir basın açıklaması yapılacağının altını çizdi..

VALİLİK MÜFETTİŞ İSTEDİ

Konuyla ilgili Zonguldak Valiliğinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığından müfettiş talep ettiği öğrenildi.. 

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.