Vali Tutulmazdan umutlandıran sözler...

"Maliyeye kaydı yoksa, SGK ödeyerek bunu yapmıyorsa o bizim için basın değildir."

Siyaset Yayın: 29 Haziran 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 29.06.2020 20:46:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Kdz.Ereğli'ye gelerek, Tatoğlu Kültür Merkezinde bölge basınının sorularını yanıtladı. 'Basın ile iletişimde yeni bir dönem başlayacağız', diyen Tutulmaz, maliyeye kaydı olmayan, Sosyal Güvenlik Kurumu ödemelerini yapmayanları dikkate almayacaklarını belirtti..

"BASINA AÇIK BİR İNSANIM"  

“Basına açık bir insanım. Söylenebilecek ne varsa basınla paylaşırız. Ama yoldan geçerken sayın valim bu konuda ne söyleyeceksiniz değil. Biz basın bültenlerini günde iki üç tane geçeriz. Zaman zaman yılda bir iki kez yemekli toplantı yaparız. Telefonumu hepinize vereyim. 'Şöyle bir durum var' dediğinizde en uygun zamanda size dönerim. Ama lütfen yanlış yazmayın, arkasından onu düzelteceğiz diye bir hafta uğraşmayalım, enerjimizi boşa harcamayalım. Bütün arkadaşlarımız Whatsapp grubundan, herkesle ne varsa iletişim içinde olmalıyız.

"VERGİ VE SGK KAYDI OLMAYANLARI BASINDAN SAYMAYIZ!.."

Afyonkarahisar’da TSO şöyle bir karar aldı. Maliyeye kaydı olmayan, Sosyal Güvenlik Kurumu ödemelerini yapmayan hiçbir kurumu dikkate almayız dedi. Bizim de ölçütümüz budur. Biz devletiz, açık söylüyorum. Maliyeye kaydı yoksa, SGK ödeyerek bunu yapmıyorsa o bizim için basın değildir. Şartları kimin tutuyorsa biz bunu yaparız. Devletin kurallarına uyarak bu işi yapması lazım. Bizim bu kişilere karşı yükümlülüğümüz de sorumluluğumuz da yok.  Ben kurallara bağlı bir insanım. Kuralla ilgili şunu söyleyeyim.  Vali bey kuralcı dediler, kuralları ben koyarım diye anladıysa basın mensubu orada bir anlayış problemi vardır. Ben şunu dedim, kural demek kanun demektir, yönetmelik, genelge, emir demektir.  Bir kanunu yapabilmek için kaç aşamadan geçiyor. Yanlışı varsa düzeltiliyor. Meri mevzuat neyse onu uygulamak kamunun görevidir. Bu valinin birinci görevidir. Valinin birinci görevi kanunlar, yönetmelikler uygulanıyor mu uygulanıyor mu odur. Ben kuralcıyım derken, o anlamda kuralcıyım. Zonguldak’ta bir gazeteci böyle bir değerlendirme yaptı, bizim kuralcılığımız budur.

"KİM RESMİ ÇALIŞIYORSA, BİZİM İÇİN O MUTEBERDİR!"

Bazı yatırımlarla ilgili konular ya bakan tarafından, ya vali tarafından açıklanacaktır. Bunu da hemen bir şey duyuldu diyelim, Emniyet müdürü çıkıp şunu böyle yapacağız demesin. Bunu bakan açıklayabilir, cumhurbaşkanı açıklayabilir. Yani küçük de olabilir, büyük de olabilir, bunu biz bilemeyiz, bunun mekanizmasını arkadaşlarımız yapmasın. Sayılar, istatistiki bilgiler, ilçeyi doğrudan ilgilendiren konularda arkadaşlarımız ne kadar vereceklerini kendi takdir edecektir. Verin de demeyin, vermeyin de demeyiz. Burası birçok ilden daha büyük bir ilçe. Buradaki görev yapan arkadaşımız, birçok validen daha büyük bir nüfusu yönetiyor. Neyi söyleyip neyi söylemeyeceğine biz müdahale etmeyiz. Bizden kuralı dışında bir şey beklemesinler. Bizim söylediğimiz bu. Kim resmi olarak çalışıyorsa, kuralına uygun çalışıyorsa, o bizim için daha muteberdir."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.