Virüs yasakları başlıyor!...

Günlük ortalama 20 virüs vakasının yaşandığı ve ölüm sayısının 21 olduğu Kdz. Ereğli'de tüm ilçeyi ilgilendiren yasaklar başlıyor!...

Gündem Yayın: 12 Ekim 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 12.10.2020 22:12:50
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Salgın hastalıktan korunmak için alınan kararları açıklayan, Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, pandemi kurallarına uymayanlar hakkında sert önlemler alınmasına karar verdi. 

İşte o önlemler, yaptırımlar ve cezalar; 

-Kurallara uymayan, maskesiz müşteri kabul eden ve maskesiz personel çalıştıran kıraathane ve çay  ocaklarının 15 güne kadar faaliyeti durdurulacak.

-Ayakta ve maskesiz yolcu alındığının ve maskesiz şoförün tespiti halinde 15 güne kadar araç, trafikten men edilecek. Şoförünün de 15 güne kadar araç kullanması engellenecek. 

-Her türlü mal alım-satımı yapılan ve hizmet sunulan işyeri ve işletmelerde maskesiz müşteri kabul edildiği ve maskesiz personel çalıştırıldığının tespiti halinde 15 güne kadar ilgili işyerinin faaliyeti durdurulacak. 

-Virüs yaka sayılarına göre riskli olarak değerlendirilen yerleşim yeri olmadığından dolayı, İlçe genelinde tüm köylerde tüm kademelerdeki okulların tüm sınıflarında12 Ekim 2020 tarihinden itibaren eğitim ve öğretime başlayacak. 

-İlçedeki Kamu Kurum ve Kuruluşları, Banka, PTT, Noter, AVM ve Elektrik-Su-Doğalgaz abonelik ve tahsilat işlemlerine yönelik hizmet veren kuruluşlara ait binalara girişlerde vatandaşlara HES kodu sorgulaması yapılacak. 

-İlçedeki tüm özel ve devlet hastanesinde 65 yaş ve üzeri vatandaşlar; hastane ziyaretlerine ve refakatçi olarak kabul edilmeyecek. 

-65 yaş ve üzeri vatandaşlar; AVM, market, semt pazarı, pazar yeri gibi toplu alışveriş mekanlarını 16.30-18.30 saatleri arasında zorunlu olmadıkça kullanmayacak. 

-65 yaş ve üzeri vatandaşlar, 07:30-09:30 ile 16:30-18:30 saatleri arasında toplu taşıma araçlarını zorunlu kalmadıkça kullanmayacak. 

-Çalışan personel sayısı 50 ve üzeri olan fabrika ve işletmelere girişlerde HES kodu sorgulaması yapılacak. 

-İlçede toplu halde bulunulan alanlarda vatandaşlar, maske ve sosyal mesafe konusunda kolluk kuwetlerince anonslarla uyarılacak. 

-Uygulamada herhangi bir aksaklığa ve mağduriyete neden olunmaması için alınan kararlara uymayan kişilere, 392 TL idari para cezası kesilecek. 

-Alınan kararlara uymayan işyerlerine, işletmelere, kurumlara ise 3 bin 180 TL idari para cezası verilecek. 

-Maske kullanım kurallarına aykırı hareket eden vatandaşlara, 900 TL idari para cezası uygulanacak.

-Aykırı duruma göre gerekli adli işlemler başlatılılacak. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.