Yasak düğüne ceza yağdı.

Kaymakam Çorumluoğlu, bağlıkta yasak olduğu halde yapılan düğüne ceza yazıldığını açıkladı..

Gündem Yayın: 14 Eylül 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 14.09.2020 17:26:36
Editör -
Okuma Süresi: 5 sn.
Takip EtGoogle News

Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu tarafından yapılan açıklama şöyle:

Koranavirüsle mücadele kapsamında04.09.2020 tarihindenitibaren her türlüeğlence, düğün, nişan ve kına vb.etkinliklerinyapılması yasaklanmıştır.13.09.2020 tarihinde BağlıkMahallesinde biradreste düğün yapıldığını ihbarı ardındanİlçemizEmniyet Müdürlüğü yetkilileri hareketegeçmiş ve düğününyapıldığı yere gidilmiştir.

Emniyet ekipleri tarafından yasak şekildeyapılan düğünsonlandırılmış ve tutanakdüzenlenmiştir. Düzenlenen tutanağaistinadenidari para cezası uygulanmış olup savcılığasuçduyurusunda bulunulmuştur.

Ayrıca bilindiği üzere İlimiz ve İlçemizgenelinde alınantedbirler kapsamında masketakma zorunluluğu devam etmektedir.Maskedenetimleri her gün gerekli ekipler tarafındanyapılmaktaolup, İlçemizde son bir ay içerisinde101 kişiye maske takmamasısebebiyle her birkişiye 900,00.-TL idari yaptırımkararıuygulanmıştır.

Bununla birlikte, görülen lüzum üzerine;mevcut denetimekibine ilaveten 2 grup halindetoplam 20 personelden oluşanmaske denetimekibi daha oluşturulmuş olup,15.09.2020tarihinden itibaren tüm ilçedemaske denetiminin yapılmasınasıklıkla devamedilecektir.

Maske ile ilgili kurallara uymayanvatandaşlarımıza idariyaptırım kararıuygulanacaktır. Ayrıca; İzolasyonkoşullarınıihlal eden yada izolasyon koşullarınısağlama imkanıolmayan, geçici nitelikteyerlerde konaklayan kişilerin izolasyonsüreçlerinigeçirmek/tamamlamaküzere Valiliğimizce​yurt/ pansiyon​ gibi​ yerler​ belirlenerek​ bu​kişiler​ buralarda​ süreçlerini tamamlayacaklardır.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.