Zehirli projeyi, hemen durdurun!...

Bakana, 'Alaplı'daki zehirli projenin acilen durdurulmasını istiyoruz'...

Siyaset Yayın: 21 Aralık 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 21.12.2020 21:12:25
Editör -
Okuma Süresi: 55 sn.
Takip EtGoogle News

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz YavuzyılmazAlaplı'daki zehirli projenin acilen durdurulmasını istedi.

CHP'li Milletvekili Yavuzyılmaz, Alaplı’da kurulcak olan, Curuf Geri Dönüşüm Tesisinin Karabük’teki tesisten daha geri teknoloji ile kurulacak olan bir tesis olduğunu hatırlarak, curufun hava, toprak ve suya neleri karıştırdığını Alaplılılar tarafından sogulanmasını istedi. 

Deniz Yavuzyılmaz, TBMM'de yaptığı konuşmada, 

'Alaplı sınırları içinde, İncevez Köyü bitişiğinde kurulmak istenen cüruf ve 39 çeşit kimyasal işleme maruz kalmış atığın geri dönüşüm tesisi için Bakanlık tarafından "ÇED'e gerek yok" kararı verilmiştir.

Bu tesislerin yapılacağı alan eski bir taş ocağıdır. Burada oluşan çukurun şimdiki hâli dere ve dip sularıyla oluşan doğal bir göldür. Bir gölün boşaltılarak buraya atık geri dönüşüm tesisi yapılacak olması doğru bir proje değildir. Acilen bu zehirli projenin durdurulmasını istiyoruz.' dedi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.