Zonguldak Büyükşehir oluyor

2023 yılında 81 İl'in Büyükşehir olacağına yönelik mecliste süren çalışmaları AK Parti Zonguldak Milletvekillerine sorduk. Konuyla ilgili görüşlerini içtenlikle paylaşan AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen ve Hamdi Uçar; 'Zonguldak'ın Büyükşehir olması kaçırılmaz bir fırsat', dedi.

Siyaset Yayın: 10 Mayıs 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 10.05.2021 14:42:47
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

 

Zonguldak'ın da aralarında bulunduğu 51 il'in büyükşehir statüsüne alınması çalışmaları T.B.M.M'de devam ediyor. İlk kez Yeni Ufuk tarafından kamuoyuna duyurulan Zonguldak'ın Büyükşehir olacağına yönelik çalışmaları AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen ve Hamdi Uçar'a sorduk..

İşte cevaplar:

"ZONGULDAK HAZİNE'DEN 6,5 PAY ALACAK"

Polat Türkmen: "Evet kamuoyuna duyurulduğu gibi. Zonguldak 2023 yılında Büyükşehir olacak. Böyle bir çalışma var. Bu Zonguldak için büyük şans. Mesela Büyükşehir'ler hazine'den &6,5 oranında bir pay alıyor. Buda hizmet olarak şehre dönüyor. Bu bakımdan avantajlı. Prosedür olarak bir Büyükşehir belediyesi birde merkez belediyesi kurulacak. Bunu Kdz.Ereğli'ye yansımasının gayet olumlu olacağını düşünüyorum"

Hamdi Uçar: "Evet böyle bir çalışma var. Zonguldak Büyükşehir olacak. Bu konuyu ince eleyip, sık dokuyoruz. Zonguldak'ta Karaelmas adında bir merkez belediyesi kurulacak. Birde Zonguldak Büyükşehir belediyesi olacak. Onun akabinde hızlı bir hizmet sürecine girilecek. Maddi yetersizlik ortadan kalkmış olacak"

Kdz.Ereğli Belediyesinin su-emlak gibi bazı gelirlerinde kayıp yaşayacağı ve bu gelirlerin Büyükşehir'e aktarılmasının Ereğli, için sonuçlarının olumsuz olacağı söylemi üzerine görüşlerini belirten Türkmen ve Uçar; henüz o konunun ayrıntılarının netleşmediği fakat yapılan çalışmada hiçbir belediye'nin gelir kaybı yaşamayacağını belirtti..

 

Haber:Yeniufuk

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.