Zonguldaklı CHP'li vekilden, Mesaj Var!....

3'ü bir arada fotoğraf paylaşan CHP Zonguldak Heyeti, Ankara'dan seçime Hazırız' mesajı verdi.

Siyaset Yayın: 30 Ocak 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 30.01.2023 16:47:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Avukat Merve Kır, CHP ‘ortak mutabakat metni’ için Ankara’ya gittiklerini belirterek bir açıklama yaptı.

CHP Zonguldak Milletvekili Avukat Ünal Demirtaş ve CHP Zonguldak İl Başkanı Murat Pulat ile Ankara'da olduklarını bildiren Merve Kır'ın açıklaması şöyle; 

'Bugün yoğun bir çalışmayla hazırlanan “Ortak Mutabakat Metni”nin açıklandığı toplantıya Zonguldak İl Başkanımız, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımızla birlikte katıldık.

Yarının Türkiye'si için Ortak Politikalar Mutabakat Metni’nde hukuk, adalet ve yargı, kamu yönetimi, şeffaflık, denetim ve yolsuzlukla mücadele, ekonomi, finans ve istihdam, sektörel ve bölgesel konular, göç, bilim ve teknoloji, eğitim ve öğretim, sosyal politikalar, dış politika, güvenlik ve savunma olmak üzere 9 ana başlık yer alıyor. 

75 alt başlığın yer aldığı metindeki 2 binin üzerindeki maddeyi iktidara geldiğimizde uygulayacağız. Bu maddelerden öne çıkan bazı maddeleri sizlerle de paylaşmak istiyorum.

Cumhurbaşkanının 7 yıl için sadece bir dönem seçilmesi kuralı getirilecek, seçim barajı yüzde 3'e düşürülecek, siyasi partilere kapatma davası için TBMM'nin izni zorunlu hale getirilecek.

Enflasyon iki yıl içinde kalıcı olarak tek haneye düşürülecek. Hayat pahalılığı sonlandırılacak.

Kur Korumalı Mevduat'ta yeni hesap açılmayacak, mevcut hesaplar vadeleri sonunda kapatılacak.

Cumhurbaşkanlığı Çankaya Köşkü'ne taşınacak. 

LGS sınavı süreç içinde tamamen kaldırılacak. Üniversiteye girişte yılda bir defa yapılan sınav yerine çoklu sınav imkanı sunulacak.

- YÖK kaldırılacak. 

- Zorunlu eğitim; 1 yıl okul öncesi eğitim, 5 yıl ilkokul, 4 yıl orta okul, 3 yıl ise lise olmak üzere 1+5+4+3 şeklinde uygulanacak. 

Kanal İstanbul Projesi göreve başlanıldığı gün iptal edilecek. 

 

Atatürk Havalimanı yeniden uçuşa uygun hale getirilecek.

- Ulusal ebeveynlik programı hayata geçirilecek. 

Gayrimenkul, devlet borçlanma senedi, yatırım fonu satın alınması ya da döviz cinsi mevduat ya da bireysel emeklilik hesabı açılması karşılığında Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı verilmesi uygulamasına son verilecek.

Ortak Mutabakat Metni’ni özetleyecek olursam;
Akp-Mhp gidecek
Millet İttifakı gelecek
Milletin alınteri Milletin Vergileri bir avuç müteahhide, gücü elinde bulunduran bir avuç insana değilde; milletin kendisine, milletin çocuklarına gençlerine aktarılacak.
Korku bitecek, korku daha ne olsun
Geliyor gelmekte olan..'

 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.