Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kdz. Ereğli'ye müjde vermişti!
2021 yılında bitirilmesi hedeflenen, Adapazarı, Karasu, Akçakoca, Ereğli, Bartın Limanı Demiryolu Projesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan müjde vermişti!..

Arifiye-Karasu Demiryolu inşaatının 2021 yılında bitirilmesi hedefleniyor. Bu sebeple Zonguldak-Ereğli-Akçakoca hattıDemiryolunun bir an önce gündeme alınması isteniyor.
Zonguldak-Kozlu-Kdz. Ereğli-Akçakoca-Arifiye-Karasu Demiryolu
Zonguldak-Kozlu arasında mevcut olan demiryolunun rehabilite edilerek Kdz. Ereğli’ye oradanda Akçakoca’ya uzatılarak Arifiye-Karasu Demiryolu ile birleştirilmesi bekleniyor.
Karadeniz Ereğli ,Ankara–Ereğli Demiryolu Hattı Kanunu çıkarıldı
13 Aralık 1925 tarihinde 1314 sayılı 'Kömüre Giden Demiryolu' adıyla Irmak–Filyosve Filyos–Ereğli olmak üzere, iki kesimden oluşan “Ankara–Ereğli Demiryolu Hattı” Kanunu çıkarıldı.
Kanun kapsamında 1927 yılında demiryolu Filyos’a iskele yapılırken liman yapılması da düşünülmüş, fakat demiryolunun Kdz. Ereğli’ye bağlanacak olması nedeniyle bu düşünceden vazgeçilmişti.
Filyos Limanı'ndan, Karadeniz Ereğli Limanına bağlanması isteniyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kdz. Ereğli'ye geldğinde Ereğli'ninde içinde bulunduğu demiryolu hattı konusunda, 'Bir diğer projemiz de Adapazarı, Karasu, Akçakoca, Ereğli, Bartın Limanı Demiryolu Projesisidir. Yapımı devam eden Adapazarı, Karasu Limanı demiryolu projesinin devamı olacak hattın etüt çalışmaları da sürüyor.