Posbıyık “Eğer il olamazsak gözlerim açık gider”

“Bu şansı, bu kez kaçırmamamız lazım”

Siyaset Yayın: 18 Haziran 2023 - Pazar - Güncelleme: 18.06.2023 21:53:00
Editör - Muharrem YOKARIBAŞ
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News
Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kdz.Ereğli Belediyesi Halk oyunu ekipleri tarafından Kdz.Ereğli’nin 103. Kurtuluş gününe özel Atatürk Kültür Merkezinde hazırlanan Gazi Alemdar Gemisi ve kahraman mürettebatı ile ilk deniz şehidi Recep Kahya’nın destansı hikayesinin tiyatral bir biçimde anlatıldığı epik dramatik dans gösterisi sonrası yaptığı konuşmada izleyicilere duygusal anlar yaşattı.
 
Kdz.Ereğli’nin il olması için yıllardır mücadele veren Başkan Posbıyık; “Kdz.Ereğli’nin il olduğunu görmeden ölürsem gözlerin açık giderim”,dedi.
 
Başkan Posbıyık’ın sözleri şöyle:
 
“Burası Kdz.Ereğli. Batı Karadenizin incisi ilçemiz. Burada kültür var, sanat var, herşeyimiz var. Siz olsanız bu güzel ilçeyi il yapmazmısınız?. MHP Lideri sayın Devlet Bahçeli bize büyük bir müjde verdi. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından çalışma başlatıldı. Bu müjde hepimizi heyecanlandırdı. Bunun için kendisine şükranlarımızı sunuyoruz. Bu müjde sonrası acilen siyasi partiler, stk’lar, odalar ve bölge basını elele verip harekete geçmemiz lazım. 1989 yılında bu fırsatı birkez kaçırdık. Bir daha kaçırmamamız lazım. Kdz.Ereğli’nin ekonomik ve sosyal anlamda gelişmesi il olmasına bağlıdır. Ereğli’nin 2 milletvekili var. AK Parti Milletvekilimiz Saffet Bozkurt, bizleri biraraya topladın ve tartışarak yol haritamızı belirleyelim. Ona göre hareket edelim. Burada bulunan bulunmayanlara anlatsınlar. Kdz.Ereğli il olacak. Gençliğimden beri en büyük arzum budur. Eğer Ereğli’nin il olduğunu göremezsem,öbür dünyaya gözlerim açık gider”, dedi.
 
Posbıyık’ın bu konuşması izleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.