Posbıyık ziyaretlerini sürdürüyor…

Asayiş Yayın: 06 Mart 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 06.03.2019 15:43:37
Editör - Muharrem YOKARIBAŞ
Okuma Süresi: 9 dk.
Takip EtGoogle News

Seçim Koordinasyon Merkezinden yapılan açıklama şu şekilde; CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, sivil toplum örgüt ziyaretlerine de devam ediyor.

CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, sivil toplum örgütlerinden Eğitim-Sen Kdz.Ereğli Temsilcisi Pınar Akbaş ve yönetimini ziyaret etti.

Eğitim-Sen Kdz.Ereğli Temsilcisi Pınar Akbaş, CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık ve beraberindeki heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Barıştan, demokrasiden yana olan, bilimsel, laik ve eğitimsel olan tüm eğitim emekçileri  arkadaşlarım adına hepiniz hoş geldiniz. Bir sürü sorun var yaşanan. Bizim yerelde en büyük sorunlarımızdan bir tanesi gerçekten özgür ve demokratik ortamda etkinliklerimizi sürdürememek. Özellikle kültürel etkinliklerimizde teknik yetersizlikler, ışık, yer gibi sıkıntılar yaşıyoruz. Biliyorsunuz Ereğli sizinle geçmişte ilerici bir noktadaydı. Son yıllarda, son zamanlarda bunun gerilediğini görüyoruz. Eğer belediyenin böyle bir çalışması olursa eğitim adına yapılabilecek her gelişim, çözüm önerileri biz buna katkıda bulunmaya hazırız. Bir emek platformunun eksikliğini hissediyoruz. Çünkü halkın, sendikaların içinde olduğu bir emek platformu olursa halkın bütün kesimleri yönetme ve dolayısıyla kendi sorunlarına doğrudan katkı sağlayabilir, sunabilir. Ayrıca adaylığınızı koyduğunuzdan beri toplumun her kesimini kucaklayan, toplumsal barışı sağlamaya çalışan çalışmalarınızın farkındayız ve buda bizleri çok memnun ediyor” dedi.

Akbaş’ın ‘Belediye Meclis üyesi arkadaşlarınızın hepsinin bu konuda toplumu kucaklayıcı, birlikte birleştirici, ayrıştırmayıcı tavır sergileyebileceğine güvenebilir miyiz?” şeklindeki sorusuna ise CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık’ta ‘Tabi ki güvenin. Bana güvenin onlara da güvenin. Ben Belediye Meclis Üyesi adaylarımı seçerken şantiyecileri, rantiyecileri almadım.  Bedavadan zengin olan, sivrilmiş insanları sokmamaya çalıştım. İçlerinde bedavadan para kazanan yoktur, Erdemir emeklisidir, işçi emeklisidir, dolayısıyla o bakımdan bana güvenebilirsiniz. Hiç endişeniz olmasın” diyerek cevaplandırdı.

Eğitim konusunda ki birçok projeleri, Eğitim emekçilerinin desteğiyle 31 Mart’tan sonra hayata geçireceklerini ifade eden Halil Posbıyık, Eğitim-Sen Kdz.Ereğli Temsilcisi Pınar Akbaş ve yönetimiyle günün anısına fotoğraf çektirdi.

Beraberinde Belediye Meclis Üyesi Adaylarıyla birlikte dün akşam Kestaneci Mahallesi halkıyla buluşan CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık,  ilçenin ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan sıkıntılar içerisinde olduğuna dikkat çekerek, 31 Mart’tan sonra 31 Mahallede yaşayan 118 bin nüfuslu Ereğli halkının emrine amade olacaklarının sözünü verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kdz.Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim çalışmaları kapsamında Mahalle gezilerini sürdürüyor.

CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, beraberinde Belediye Meclis Üyesi Adaylarıyla birlikte Kestaneci Mahallesi halkıyla buluştu.

Meşaleler ve  ‘En büyük başkan bizim başkan’ sloganları arasında “Ne güzelsin Kestaneci Mahallesi. Evet; benim sizi özlediğim gibi siz de beni özlemişsiniz. Harika görünüyorsunuz. Bu ne güzel bir kalabalık! İşte yeniden beraberiz. Çok mutlu oldum duygulandım. Bu ne güzellik. Kadınlar, gençler, beyefendiler hep beraberiz. Hepinizden Allah razı olsun” diyerek sözlerine başlayan Halil Posbıyık, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Belediye Başkanı olması halinde 31 Mahalleye yapılacak projelerinden bahsetti.

Kestaneci Mahallesi’nde miting havasında gerçekleşen halk toplantısında halka hitaben konuşma yapan CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, şunları söyledi:

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE SICAK AŞ…

“Sadece Ramazan ayında aş vermeyeceğim, yıl boyunca ihtiyaç sahiplerinin evlerine sıcak aş göndermeye devam edeceğim kesintisiz olarak aş dağıtacağız.

31 MAHALLEYE KREŞ…

Belediye Meclis Üyesi adayları arasında emekli öğretmen arkadaşlarımızda var. Öğretmen arkadaşlarımızla toplantı yapıyoruz. Cumhuriyet Halkevlerinde ücretsiz kurs verdireceğiz.  Kestaneci dâhil bütün mahallelerde kreş açacağız. Ve o kreşlerden hiçbir ücret talep etmeden yine bu öğretmenlerimiz vasıtasıyla onların eğitimiyle ilgilenerek kreşlerin başında olacaklar. 31 Mahallenin hepsine bunları açacağız. Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımızdan Mimar Haluk Okur, bütün mahalleye 3’lü sistem kurdu. Bir kreş, yanında kadınların bir araya gelebileceği bir mekan, onun yanında da bir muhtarlık binası. Her mahalleye bunları tek tek yapacağız. Mutlak surette bu çocuklarımızın buralarda eğitilmesini sağlayacağız.

EREĞLİ HALKININ EMRİNE AMADE OLACAĞIZ…

Ereğli’de sosyal yardımlar yönünden Belediye olarak en önde olacağız. Çünkü çok büyük ekonomik sıkıntıdan geçiyoruz. Ben ve Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımla birlikte 31 Mahallede yaşayan 118 bin Ereğlili hemşehrilerimizin emrine amade olacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Ben Ereğli’nin geleceği için aday oldum. 31 Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımla birlikte Ereğli’nin geleceği için çok güzel planlarımız var.Ereğli’yi yeniden zengin Belediyeler arasına  yerleştireceğim. 31 Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımla beni getirin ki, ben bu işleri rahatlıkla yapayım.

TELEFERİĞİN HAZIRLIĞI BİTTİ…

Ben Belediye Başkanlığı yaptığım zaman sosyal işler yaptığıma inanıyorum.

Teleferik projesini geçtiğimiz yıllarda yaptık. Çin’den adamlar getirdik. Zungur’dan Amfi Tiyatro’ya kadar teleferik indireceğiz. Hazırlıkları bitti, yapımına başlayacağız. Ben teleferiğe binmeye çok sevdiğimden değil!Ordu’da Boztepe’ye teleferikle çıkıyorlar, Gazinolar falan var orda, yiyip içiyorlar. Ordu’ya yüzlerce, binlerce turist geliyor, teleferiğe biniyor, Boztepe’ye çıkıyor. Oraya para bırakıyor. Bizde aynısını yapacağız. Bu memlekete bereket getireceğiz.

EREĞLİ EKONOMİK YÖNDEN HAREKETLENECEK…

Festival demek sadece göbek atmak, eğlenmek değildir. Buraya çeşitli ülkelerden, şehirlerden insanlar geliyor, otellerde kalıyor, çay içiyor, çorba içiyor, lokantada yemek yiyor, bu memlekete para akıyor. Ereğli’de hayatın hareketlenmesi lazım. Haşlamanın oradan Polisevinin oraya kadar denizin içinde yeni lokantalar yapıyoruz. Buradan insanlar Akçakoca’ya restorana yemek yemeye gidiyorlar.  Akçakoca’dan gelsinler, Zonguldak’tan, Kilimli’den başka yerlerden gelsinler buraya! Buraya gelsinler, para aksın bu memlekete. Benim amacım ve hedefim bu!

ÜNİVERSİTE YERİ VE ÖĞRENCİ YURDU HAZIR…

Yine dün bir Eğitim üyesiyle sohbetim oldu. Eğitim Fakültesi dedi Türkiye’nin her tarafından Ereğli’yi tercih ediyordu, yüzde yüz tercih sebebiydi. Yüzde yüz doluluk vardı ama sen gittin festivaller falan kalktı, sosyal hayat durdu, doluluk oranı %40’a düştü. Öğretim Üyesi diyor bana. Niye gelsin Ereğli’ye! Sosyal hayat yok, festival yok, ölü toprağı serilmiş Ereğli’nin üzerine! Eskişehir’i tercih ediyor, Ankara’yı tercih ediyor. Buraya niye gelsin! Bakın çok önemli olaylar bunlar.  Eğitim Fakültesi’nde bunlar olurken, Üniversiteyi buraya kuracağız. Bilgi kirliliği yapıyorlar. Üniversite yerinde bir şey yok. Eski Hastanenin yerinde üniversite kampüs alanında hiçbir sorun yok. buraya üniversiteyi kuracağız. Ereğli bitmiş vaziyette. Ereğli çok büyük sıkıntı yaşıyor. Ereğli’de hakikaten moral bozukluğu var. Buraların harekete geçmesi için başta üniversitenin buraya yapılması lazım. Üniversiteyi yapacağız. Mesela  Site Kulüp’ün altında 48 tane lojman var, 88 evler diye geçer bende mühendisken oturmuştum. Bu 48 tane daireyi Demir Çelik’ten aldık. 29 yıllığına bize tahsis ettiler. Ve şuan Belediyenin elinde, ne için eğitim yuvası yapmak için, yani üniversite yurdu yapmak için. Belediye demek ki farkında değil, hiçbir şey yapmadı orası için. Gelir gelmez ilk işimiz buraya üniversite yurdu yapmak, önüne de büyük bir Kafeterya yaparak bu üniversite yurdunu harekete geçireceğiz.”

Konuşmasının ardından Kestaneci Mahallesi’ndeki Seçim ofisinin de açılışını yapan Halil Posbıyık, mahalle sakinlerinin sorunlarını dinleyerek , eşi Neriman Posbıyık ile birlikte vatandaşlarla yakından ilgilendi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.