2.Karma Organize Sanayi Aşamasında Arada Rant Elde Etmeye Çalışanlar Var..

Arslan Keleş, 'Kdz. Ereğli’nin neye ihtiyacı var? Bizim sanayi parsellerine yeni istihdam alanlarına ihtiyacımız var. Bazı güçler, huzursuzluk çıkartarak siyasi ve maddi rant sağlamak için bölge halkını rahatsız ediyor'...

Ekonomi Yayın: 18 Ocak 2022 - Salı - Güncelleme: 18.01.2022 20:22:11
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Takip EtGoogle News

 

Kdz. Ereğli'ye kazandırılması planlanan ve bakanlıktan ön onayı alan karma 2. Karma Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB)kurulacağı alandaki Kıyıcak Mahallesin sakinleri; “Yaşam alanımıza dokunmasınlar. Buraya OSB kurulması demek tarım üreticiliğinin ortadan kalması demektir” diyerek projenin o bölgede yapılmasına karşı çıkıyor.

Can Radyo'da Canlı Gündem Programına telefonla bağlanan Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş, Kıyıcaklıların siyasi ve ticari menfaat düşünen bazı kişiler tarafından kafalarının karıştırıldığını belirterek Karma OSB'de geri dönüşüm tesislerinin yer almayacağını söyledi. 

Tarım Alanına Asla Zarar Gelmez

Kıyıcak Halkına, 'Bu bölgede oturanlar işe alınmada öncelikli ' diyerek yatırımın çevreye ve tarım alanlarına asla zarar vermeyeceiğnin altını çizen Arslan Keleş, devletin buraya gelerek Kıyıcak halkı ile görüşeceğini ve Kıyıcaklıların arazilerinin kamulaştırma onayı vermesi halinde fizibilite ve alt yapı çalışmalarına başlayabiileceğini belirterek şu ifadeleri kullandı; 

'Öncelikle şuna karar vermek lazım. Kdz. Ereğli’nin neye ihtiyacı var? Bizim sanayi parsellerine yeni istihdam alanlarına ihtiyacımız var.

10 Bin Metrekare Alanımız Yok!

Bir yatırımcı, ‘Ben Kdz. Ereğli’ye tesis kurmak istiyorum. Bin 500 kişi çalıştıracağım’ dese gösterebileceğimiz 10 bin metrekare alanımız yok. İkinci Karma Organize Sanayi Bölgesi’nin yeri konusunda da ilçemizin seçilmiş ve atanmışlarla hem fikiriz. Bölge milletvekillerini bilgilendirdik, valimize konuyu aktardık. Bu yer, Alaplı OSB ile Kdz. Ereğli'nin ilk OSB’nin büyük alanıydı.

Bölge Halkını Rahatsız Ediyorlar

Bir takım insanlar huzursuzluk çıkartarak siyasi ve maddi rant sağlamak için köydekilerin kafalarını karıştırarak, bölge halkını rahatsız ediyorlar. Bazı güçler var, bu konuyu kimse siyaset malzemesi yapmasın.

Bizim amacımız, Kıyıcaklıların konfor alanını bozmak, onların mezarlıklarına, evlerine yaklaşmak ve rahatsızlık vermek değil. Tarım yapılmayan, orman arazisi dağlık taşlık. Amacımız, Kdz. Ereğli’yi büyütmek ve 4 bin kişiye iş vermek. Ben Ereğli’deki gurbetteki gençlerimize iş ve aş sağlamaya çalışıyorum.

Devlet Kimseyi Mağdur Etmez!

Burada karşı çıkanlar var yerimizi alın diyen birçok insan var. Bizimki taslak plan. Bakanlık zaten gelecek. Yandaki OSB’nin fiyatlarını baz önüne alınarak kamulaştırmayı devlet yapacak. Bu OSB’nin içinde geri dönüşüm tesisleri yok. Bilgi kirliliği var. Devlet kimseyi mağdur etmez.

Devlet onay verirse bu iş devam edecek, vermezse dünyanın sonu değil. Kimse demesin ki, sanayimiz ve işimiz yok. Ereğli’de şu an çalışan sayısı 34 bin kişi. Sabahtan akşama kadar Erdemir’e Tat Metal’e girmeye çalışacak.

Halka Rağmen Hiç Birşey Olmaz!

Buradaki ekili dikili alanlar, taşlık, sazlık ne varsa hepsi dikkate alınacak. Bakanlık, bölge insanıyla oturup konuşacak. Muhtarı, ihtiyar heyeti ve Kıyıcaklılarla uzlaşı içinde olacak. Bu plan taslak plan. Yer seçimi de bakanlık tarafından yapılacak. Halka rağmen hiç birşey olmaz.'

Kıyıcaklırda özetle, 'Magdur durumda sahipsiz cüruf tesisi, taş ocağı derken şimdide mahalle içerisine kadar OSB projesi var burada büyük rant peşinde olanlar var dün akşam alınan bilgiye göre Alaplı OSB'ye cüruf tesisi kurulmak için başvuru yapılmış.

Biz OSB'ye Değil, Yerine Karşıyız

Biz OSB'ye karşı değiliz. Karşı olduğumuz nokta, mahallemize ve tarım alanlarına çok yakın olmasıdır. Sonuçta kimse burnunun dibinde fabrika istemez. Bu OSB halka zarar vermiyecek bir şekilde başka bir bölgeye de yapılabilir.

Buralar büyük insaat yapımına müsait değil. Alaplı OSB'de 10 metre yükseklikte taş duvar yapılıyor. Bu maliyetleri kim karşılıyor? Buralar yüzde 90 tapulu araziler. Iş sahası olsunda buralar olmaz. Bu karma sanayi deniliyor. Ne olduğu ne üretileceği belli olmayab bir sanayi. 
 
 
Bu Millet Nerede Nefes Alacak? 
 
Kdz. Ereğli'de OSB kurulacak birtek bu yer mi var, başka bölge olamaz mı? halk istemezse, Ereğli'ye ceza verip yatırım yapmamakla mahalleliyi hedef göstererek yanlış yapıyorsunuz. İçimizde elini avuşturan da yok.'Altı fabrika, üstü fabrika.
 
Bu millet nerede nefes alacak? Ilk OSB'de de zorbalik gibi oldu ve kandırıldık. Allah Kıyıcak halkına sabır versin. İstemezseler olmaz.' ifadelerine yer verdi. 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.