7,5 metre tekneyle Karadeniz'den Akdeniz'e

‘O tekneyle gidemezsiniz ’ demelerine rağmen Karadeniz Ereğli’den ‘GümüşD’ isimli 7.5 metrelik tekneyle yola çıkarak, 4 deniz ve iki boğazı geçip Akdeniz’e varan Ercan Demirer, Gümüş Demirer ve Ersin Çağlarlar, Ereğli ve Bozhane’nin ismini duyurdu.

Yaşam Yayın: 27 Haziran 2024 - Perşembe - Güncelleme: 27.06.2024 12:56:00
Editör - Muharrem YOKARIBAŞ
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Karadeniz Ereğli’den 11 Haziran akşamı saat 21:00’de ‘GümüşD’ isimli 7.5 metrelik tekneyle yola çıkan Ercan Demirer, Gümüş Demirer ve Ersin Çağlarlar, zorlu deniz seferinde; sırasıyla Karadeniz, (İstanbul Boğazı ve Çanakkale Boğazı) Marmara ve Ege Denizi’ni geçtikten sonra (Bodrum’a) Akdeniz’e vardı.

4 DENİZDE BİRDEN YOL ALDILAR

Keyifli olduğu kadar zorlu bir yolculuk ile 550 mil yol alan gemi kaptanı Ercan Demirer; “ Yola çıkmadan bize yapamazsınız diyenler oldu. Bu büyüklükteki tekneyle 550 - 600 mil yol yaparak, Karadeniz’den Akdeniz’e ulaşmak kolay bir iş değil. Zorlu ama bir o kadar da keyifli bir yolculuk oldu. 4 farklı denizde yol aldık. Seyahat esnasında bizi durdurup nereden geldiğimizi soranlara Karadeniz Ereğli dediğimiz de şaşırıyorlar. Mutlu olanlar da oldu. Özellikle Belediye başkanımız Halil Posbıyık’a selam gönderenler oldu. Kentimizin ve Bozhane’nin ismini duyurduğumuz için mutlu ve gururluyuz.”dedi.

GümüşD’ nin yolculuğu 1 ay sürecek.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.