94. Yılı kutlandı…

Ekonomi Yayın: 19 Şubat 2019 - Salı - Güncelleme: 19.02.2019 16:45:25
Editör - Muharrem YOKARIBAŞ
Okuma Süresi: 5 dk.
Takip EtGoogle News

Zonguldak Ereğli ilçesinde Türk Hava Kurumunun (THK) 94. Kuruluş yıldönümü kutlandı.

Türk Hava Kurumunun 94. Kuruluş yıldönümü Atatürk Anıtının önünde tören ile gerçekleşti. Tören çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İstiklal Marşının ardından THK Ereğli Şube Başkanı Abdullah Hasçelik konuşma yaptı.

Abdullah Hasçelik konuşmasında; “94. Yıl önce bugün; Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 16 Şubat 1925 tarihinde Türk Tayyare Cemiyeti adı ile kurulan ve 10 yıl sonra ismi Türk Hava Kurumu olarak değiştirilmiştir.

Türk Hava Kurumu Yüce Türk Milleti’nin desteğiyle büyümüş, ilerlemiş ve yurt genelinde 430’a yakın şube ağı ile havacılığa ve insanlığa büyük hizmetleri olmuştur ve olmaya da devam etmektedir. Türk halkının destekleri ve güveni ile 03 Mart 2011 tarihinde Ülkemizin ilk, Avrupa’nın 3. ve dünyanın 37. havacılık ve uzay bilimleri İhtisas Üniversitesi olarak kurulan Türk Hava Kurumu Üniversitemizle gurur duyuyoruz.

Kurumumuz tüm Türkiye’ de, hiçbir ayrım gözetmeksizin, yaşları 11 ile 22 arasında değişen gençlerimizi, 'Genç Kanatlar Topluluğu' adı altında bir araya getirerek, bu gençlerimizin havacılık alanında olması gereken en yüksek noktaya ulaşması için tüm imkanlarını seferber etmektedir.

Türk Hava Kurumu, gençleri havacılık kurslarından ve sosyal faaliyetler konusunda yetiştirerek, ülkemize ve milletimize faydalı, kötü alışkanlıklardan uzak bireyler olarak yetiştirmeye gayret etmektedir.

Yurdumuzun değişik köşelerinde bulunan Havacılık eğitim merkezlerinde Model Uçak, Yamaç Paraşütü, Serbest Paraşüt, Mikrolayt, Yelken Kanat, Planör gibi tamamen ücretsiz havacılık kursları vermekte olup, geleceğin havacılarını yetiştirmeye devam etmektedir.

Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde bulunan Öğretmenlerimiz vasıtasıyla Model Uçak Rehber Öğretmenlik kurslarını alarak yetkilendirilen öğretmenlerimiz görevli oldukları okullarında Model Uçak kursu açarak öğrencilerimize ilk havacılık sevgisini vererek geleceğin pilotlarını yetiştirmektedirler.

Türk Hava Kurumu Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın emrinde yıllardan bu yana yangın söndürme uçakları ile ülkemiz ormanlarının korunmasında aktif görev almaktadır.

Sağlık Bakanlığımızın emrinde 7-24 çalışan ambulans helikopterlerimiz ile hasta, yaralı, organ nakli çalışmaları yaparak halkımıza büyük hizmetler sunmaktayız. Halktan aldığını halkına veren kurumumuz Devlet bütçesinden hiçbir gelir almadan sadece halkımızın yaptığı bağışlarla 94 yıldan bu yana hizmet vermektedir.

Geleceğimizin teminatı Türk gençliğidir. Kişiler gelip geçicidir ama kurumlar kalıcıdır. Türk Hava Kurumu sonsuza dek yaşayacaktır ve yaşatılacaktır. Dünya değişiyor, ülkemiz gelişiyor, hayaller yavaş yavaş gerçek oluyor.

Dünya Hava Oyunları 2022 yılı Eylül ayında THK kurumumuz organizasyonu ile Türkiye’de yapılacaktır.

Gözlerinizi gökyüzünden ayırmayın, Türk Hava Kurumu nu izlemeye devam edin. Artık, Türk Hava Kurumu’nu anlayabilecek ve anlatacak düzeyde olan sadece Ülkemiz ve Milletimiz çıkarları doğrultusunda çalışacak bizler Türk gençliğine ulaştırmaya söz veriyoruz.

İlçemiz THK Şube Başkanlığımızca çok başarılı bir Kurban Bayramı geçirdik ve gerek kurum ve kuruluşlarımız, STK ve Mahalle ve Köy muhtarlarımızın destekleri ile iyi bir çalışma yapılmıştır. Bunu daha da iyi olacağına inancımız tamdır. Şu an itibariyle üye aidatı ve bağışlarımız toplanmaktadır.

Yaklaşmakta olan Ramazan ayı nedeniyle fitre ve zekât zarflarımızın dağıtımı ve toplanmasına ilişkin planlı çalışmalarımız devam etmektedir.  

Ereğli ilçemizde THK’nın önderliğinde model uçak, paraşüt, yamaç paraşütü ve yelken kanat planör kursları THK’nın internet sayfasında belirtilen tarihlerde açılacak olup, şu an açılan yelken kanat kursu için müracaatlar Şube başkanlığımızca alınmaya başlanmıştır.

Bizlerin her zaman yanımızda olan bizlere desteklerini esirgemeyen başta Sayın Kaymakamımız İsmail Çorumluoğlu’na, İlçe ve belde belediye başkanlarımıza, Bölge Komutanlığına, Erdemir Genel Müdürlüğüne, STK Başkanlarına, Köy ve Mahalle muhtarlarımıza, değerli basınımıza ve Yönetim Kurulu Üyelerimize çok teşekkür ediyorum.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.