Altın aramayın deyince haklarında dava açıldı!...

Alaplı’da maden şirketinin yaptığı sondajı araştıran çevrecilere 1 yıl önce dava açıldı.Gerekçesi, ise “Kanuna aykırı toplantı yürüyüşü düzenlemek, yönetmek ve bunların hareketlerine katılmak...”

Gündem Yayın: 26 Mart 2021 - Cuma - Güncelleme: 26.03.2021 20:14:14
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Alaplı Gümeli'de altın aramaya karşı çıkan 9 kişi vÇetin Yılmaz yargılanıyor! Bugün Alaplı'da görülen davaya CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'da destek verirken, mahkeme Nisan ayına ertelendi.

Alaplı –Aşağıdağ köyünde Kanadalı şirket Centerra Gold, altın aramak için sondaj çalışmalarına başlamıştı. Zonguldak İl genelinde siyanürle altın çıkarma işlemine bölgede büyük tepkiler oluşmuş Kanadalı şirket bölgeyi terk etmişti.

Alaplı’nın Gümeli beldesinde MTA , dünyanın en yaşlı beş ağacından biri olan Porsuk ağacının olduğu tarihi ormanların olduğu bölgede altın aramak için sondaj çalışmalarına başlamıştı. Tarihi ormanların olduğu bölgede, Gümeli halkı sondaj çalışmalarının olduğu ormanlarda zarar görebilir endişesi ile sondaj yapılan bölgeye gitmiş sondaj bölgesinde piknik yapılmıştı.

Sessiz bir şekilde sondajların yapıldığı bölgeyi görmeye giden, Gümeli Köyünden 9 köylü ve çevreci Çetin Yılmaz hakkında toplantı ve gösteri yürüyüşüne muhalefetten dava açılmıştı.

'Köyüne ,ormanına ,denizine , dersine sahip çıkan Gümeli halkı ve sakinlerini yalnız olmayacak.' diyen Çetin Yılmaz, sosyal medyasından 'Bugün Alaplı'da karar verilecekti.

Mahkeme kararı, 2 Nisan 2021 Saat 10:00'a erteledi. Gümeli de'altıncı filoya karşı çıkan arkadaşlar ile beraber yargılandığımız davaya, CHP Zonguldak Milletvekilimiz Deniz Yavuzyılmaz ve CHP Alaplı İlçe başkanı izlemek ve bizlere destek için beraberdi. Avukatlarımız Yakup Okumuşoğlu ve Pembe Mime Yılmaz ve desteklerini esirgemeyen tüm dostlar iyiki varsınız.' paylaşımında bulundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.