Başkan Posbıyık, roman çocuklarla sahaya indi

Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi iş birliğiyle yürütülen ROMACTED FAZ II Programı çerçevesinde, pilot belediye seçilen Kdz. Ereğli Belediyesi, Roman Gençliğinin potansiyelini geliştirmek için çalışmalara başladı.

Spor Yayın: 31 Temmuz 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 31.07.2024 08:57:00
Editör - Muharrem YOKARIBAŞ
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, roman gençlerle sahaya indi, futbol maçının başlama vuruşunu yaptı. Posbıyık, “Ben bu çocukların babaları, dedeleriyle birlikte büyüdüm Ereğli’de. Onlar bizim canlarımız. Toplumla kaynaştırmak ve onları bir can olarak aramızda tutabilmek için Ereğli Belediyesi olarak elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi iş birliğiyle yürütülen ROMACTED FAZ II Programı çerçevesinde Kdz. Ereğli Belediyesi pilot belediye olarak çalışmalarını sürdürüyor. Programın amacı, iyi yönetişimin teşvik edilmesi ve yerel düzeyde Romanların güçlendirilmesi. Kdz. Ereğli Belediyesi’nin bu yönde hazırladığı 2 farklı proje Küçük Hibe Fonu başvuruları sonucunda kabul edildi.

Roman çocuklar için gençlik merkezi oluşturmak ve Roman gençlerinin güçlendirilmesine yönelik faaliyetleri kapsayan "Yarına Köprü: Roman Gençlik Güçlendirme İnisiyatifi" projesi ile COVID-19 sonrası önleme ve iyileştirme plan ve önlemlerini içeren "Engellerin Ötesinde: Ereğli'de Roman Gençliğinin Potansiyelini Geliştirmek" projesinin uygulama çalışmalarını Belediye Başkanı Halil Posbıyık yakından takip ederek destek veriyor.

Başkan Posbıyık, proje kapsamında roman çocuklarla birlikte Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı stadında sahaya indi, futbol maçının başlama vuruşunu yaptı. Roman çocuklara moral ve güven veren Başkan Posbıyık, şunları söyledi:

Bölgemizde yaşayan roman kardeşlerimizin çocuklarıyla ilgili belediyemiz çalışmalar yapıyor.  Türkiye’de 11 merkezde bu projeler yapılıyor. Bunların içerisinde ilçe belediyesi olarak ta yalnız biz varız. Çok önemsiyoruz bu projeyi. Ben bu çocukların babalarıyla, dedeleriyle beraber büyüdüm Ereğli’de. Hepsi bizim canlarımız. Benim çok yakınen tanıdığım büyüklerin torunları, evlatları. Onlarla beraber olmaktan çok büyük mutluluk duyuyoruz.  Şimdi onlara bir yer hazırladık, orada hocamızla birlikte Halk Oyunları yaptırıyoruz hem de spor müsabakalarına kendilerini sokuyoruz. Bu arada kıyafetler, spor topları hazır. Romacted den de bilgisayarları geliyor.  Toplumla kaynaştırmak ve onları bir can olarak aramızda tutabilmek için Ereğli Belediyesi elinden geleni yapıyor. Roman kardeşlerimizle beraber olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu projeler kapsamında, çocuklarımızın dışlanmayı önleme ve sosyal kabul, kültürel kimlik güçlendirme, eğitim ve beceri gelişimi, sosyal beceriler ve iş birliği gibi ana konularda topluma entegrasyonunu ve sosyal kabulünü artırmayı amaçlıyoruz.”

 

Belediyenin ayrıca etkinlik ve eğitim takviminde yer alan 3D sinema etkinliğinde, çocuklar birlikte unutulmaz anlar yaşadı. Farklı dünyaları, karakterleri ve hikayeleri keşfettikleri etkinlikte, empati kurma yeteneklerini ve duygusal zekalarını geliştirmek amaç edinildi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.