Bilgisayarı hızlandırmak için 10 yöntem..

En iyi bilgisayar hızlandırma programları..

Teknoloji Yayın: 01 Eylül 2022 - Perşembe - Güncelleme: 01.09.2022 15:24:58
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
Takip EtGoogle News

Tıpkı bizim gibi bilgisayarlarımız da yaşlanır ve maalesef zaman geçtikçe ilk günkü performanslarından uzaklaşırlar. Yeni bir bilgisayar almak ya da donanımları değiştirmek yerine bilgisayar hızlandırma programlarını kullanarak bu sorunun üstesinden gelmeniz mümkün. İşte bilgisayarınızın performansını arttıracak en iyi 10 bilgisayar hızlandırma programı ve öne çıkan özellikleri.

Ne kadar pahalı ve güçlü donanımlara sahip bir bilgisayar alırsanız alın maddenin doğası gereği zaman içinde ilk günkü performanstan uzaklaşacaksınız. Oyunlar kasacak, programlar geç çalışacak ve hatta açıp kapatırken bile dakikalarca bekleyeceksiniz. Yeni bilgisayar almaya ya da donanımlarınızı değiştirmeye karar vermeden önce çalışma performansını arttıracak bilgisayar hızlandırma programlarından bazılarını denemelisiniz.

Piyasada ücretli ve ücretsiz olarak edileceğiniz pek çok farklı bilgisayar hızlandırma programı bulunuyor ve bazen bu kadar çok olması kafaları karıştırabiliyor. Bu nedenle Webtekno editörleri tarafından hazırlanmış olan yazılım, bilgisayar haberleri, program seçme konusunda kullanıcılara rehberlik ediyor. Gelin bilgisayarınızın performansını arttıracak en iyi 10 bilgisayar hızlandırma programına ve öne çıkan özelliklerine yakında bakalım.

En iyi bilgisayar hızlandırma programları:

Piriform CCleaner

Ashampoo WinOptimizer

Razer Cortex

AVG TuneUp

Glary Utilities Pro

Iolo System Mechanic

SlimWare Utilities SlimCleaner Plus

IObit Advanced SystemCare Free

WinZip System Utilities Suite

Wise Care 365

Piriform CCleaner:

Piriform CCleaner, bilgisayar hızlandırma programları arasında en detaylı temizliği yapanlardan bir tanesi. Aklınıza bile gelmeyen klasörlerin arasında kalmış gereksiz dosyaları dahi temizliyor. Piriform CCleaner ücretli ve ücretsiz olarak iki versiyona sahip. Ek özellikler için ücretli paketleri inceleyebilirsiniz ancak temel kullanım için ücretsiz paket de son derece yeterli.

Ashampoo WinOptimizer:

Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlar için geliştirilmiş olan Ashampoo WinOptimizer bilgisayar hızlandırma programı, ücretli olarak kullanabileceğiniz bir hizmet sunuyor. Ancak deneme sürümü de son derece başarılı bir performansa sahip. Ashampoo WinOptimizer, siz farkında olmadan bilgisayarınızı yavaşlatan gereksiz dosyaları silerek onu ağır bir yükten kurtarıyor.

Razer Cortex:

Razer Cortex, özellikle Windows işletim sistemine sahip bilgisayarında oyun oynamayı seven kullanıcılar için ideal bir program. Temel temizliğin yanı sıra Razer Cortex, bilgisayarınızda herhangi bir oyunu başlattığınız zaman arka planda çalışan tüm program ve hizmetleri kapatarak bilgisayarın tüm gücünü oyun performansını arttırmaya yöneltiyor.

AVG TuneUp:

Uzun yıllardır antivirüs dünyasının en önemli yazılımlarını yapan AVG tarafından geliştirilmiş olan AVG TuneUp, en popüler bilgisayar hızlandırma programlarından bir tanesi. Ücretli olarak kullanabileceğiniz bir hizmet sunuyor ancak deneme sürümü de son derece başarılı. Programın deneme sürümü gereksiz yazılım ve dosyaları tespit ederek listeliyor. Sonra kendiniz tek tek bunları silerek bilgisayarınızı hızlandırabilirsiniz.

Glary Utilities Pro:

Glary Utilities Pro, Windows işletim sistemine sahip bilgisayar kullanıcılarına ücretli ve ücretsiz olarak iki temel hizmet paketi sunuyor. Programın ücretsiz versiyonu da pek çok açıdan son derece başarılı bir performans gösteriyor. Glary Utilities Pro, özellikle sabit diskinize odaklanıyor. Kolay kolay silemediğiniz klasör ve dosyaları ayıklayarak tüm bunları tek tuşla yok etmenizi ve böylece bilgisayarınızı hızlandırmanızı sağlıyor.

Iolo System Mechanic:

Iolo System Mechanic bilgisayar hızlandırma programının temel hizmetlerini ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz ancak dilerseniz ek özelliklere ücretli olarak ulaşabilirsiniz. Programın gelişmiş bir tarama sistemi bulunuyor. Tarama sonucunda tüm gereksiz dosyalar ve yazılımlarla beraber bilgisayarınızı yavaşlatan başlangıç programları listeleniyor. Bunları tek tuşla silerek çok daha hızlı bir bilgisayara kavuşabilirsiniz.

SlimWare Utilities SlimCleaner Plus:

SlimWare Utilities SlimCleaner Plus da ücretli ve ücretsiz iki paket sunan bilgisayar hızlandırma programlarından bir tanesi. Programın ücretsiz versiyonunu kullandığınız zaman bilgisayarınızı yavaşlatan tüm programları ve gereksiz dosyaları liste olarak görüntüleyebiliyorsunuz. Ücretli versiyonu kullanırsanız bilgisayarınızı yavaşlatan tüm programları ve gereksiz dosyaları liste olarak görüyor ve tek tuşla silebiliyorsunuz. Yani ücretli versiyon silme kolaylığı sağlıyor diyebiliriz.

IObit Advanced SystemCare Free:

IObit Advanced SystemCare ücretli olarak kullanabileceğiniz bir hizmet sunuyor ancak Free versiyonunda pek çok temel özelliğe ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz. IObit Advanced SystemCare Free de tıpkı diğer bilgisayar hızlandırma programları gibi gereksiz ne varsa yok ediyor. Bunun yanı sıra internet tarayıcınızı da kontrol ederek internet sitesi çerezlerinin ve gereksiz önbellek dosyalarının bilgisayarınızı yavaşlatmasını engelliyor.

WinZip System Utilities Suite:

WinZip System Utilities Suite, basit bir bilgisayar hızlandırma programından çok daha fazlası olarak kullanabileceğiniz araçlar sunarlar. Bu araçlar sabit diskinize ve diğer sürücülerinize odaklanır. Sistem özellikleri üzerinden yaptığı tarama sonucunda kullanılmayan gereksiz dosya ve programları bularak bilgisayarınızdan kaldırır. Aynı zamanda disk ve sürücü hatalarını da tespit ederek bilgisayarınız yavaşlatan tüm sorunların çözümünü sunar.

Wise Care 365:

Wise Care 365 bilgisayar hızlandırma programının dosya boyutu diğer programlara göre biraz yüksek, bu nedenle her cihaza uygun olmayabilir. Ancak gelişmiş özelliklerini göz önüne alırsanız anlaşılır bir durum. Wise Care 365 kayıt defterini optimize ediyor, RAM temizliği yapıyor, internet hızınızı arttırıyor, derin dosya ve program temizliği yapıyor. Yani yalnızca bilgisayarınızı hızlandırmakla kalmıyor, tam bir PC koruması sağlıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.