BU CESARET NEREDEN ?

Devletin hastanesinde büyük skandal! İddiaya göre; Karadeniz Ereğli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ndeki bazı doktorlar, muayene etmek zorunda oldukları hastaları “anlaştıkları” özel muayenesi olan diş hekimlerine ‘paslıyor’. ,

Sağlık Yayın: 07 Ağustos 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 07.08.2024 23:40:00
Editör - Muharrem YOKARIBAŞ
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

‘Bu kadarına da pes’ dedirtecek iddialar Zonguldak’ın ilçesi Ereğli’de ortaya atıldı. Demokrat Haber Merkezi’ne de yapılan ‘ihbarlar’ niteliğindeki iddialara göre; büyük skandal, devletin milyonlarca liraya yaptırdığı Kdz. Ereğli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde yaşandı. Ekonomik koşullarda beli bükülen bazı vatandaşlar, ücretsiz sağlık hizmeti almak için gittikleri Merkez’de, aldıkları cevaplarla adeta çaresizliğe sürüklendi. 
Hastanın; muayene ve tetkikleri yapıldıktan sonra diş hekiminin maddi çıkar elde ettiği özel diş sağlığı polikliniğine gönderildiği, bazı diş hekimleri ve personelin gönderdikleri hasta başına özel diş poliklinik sahiplerinden komisyon aldıkları iddialar arasında. Bunlar olurken hastalara söylenen ise; Ereğli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin ‘eksik kaldığı bazı hizmetlerden dolayı’ denilerek özel polikliniklere yönlendirildikleri ileri sürülüyor.


KİM BUNA GÖZ YUMUYOR?
Doktorların bu kadar korkusuz ve fütursuzca hareket edebilme cesaretini kimlerden alıyor? Sorusu da ayrı bir konu haleni geldi. Başhekimin bu durumdan haberi var mı? Varsa onu kollayan bir siyasetçi mi var? Demokrat Gazetesi iddiaları sonuna kadar takip edecek. İddialara ilişkin belgelere ulaştığımızda okurlarımıza aktaracağız. Devleti milyonlarca kamu zararına uğratan ve yurttaşın ücretsiz sağlık hizmeti hakkını elinden alanları da paylaşacağız.  
Öte yandan; Zonguldak Valiliği ve Ereğli Kaymakamlığı’nın skandal iddiaları araştıracaklarına da kesin gözle bakılıyor.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.