Çamur yağmuruna DİKKAT...

Ekonomi Yayın: 24 Nisan 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 24.04.2019 10:49:12
Editör - Muharrem YOKARIBAŞ
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Zonguldak Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce,  aralarında Batı Karadeniz Bölgesi’nin de yer alacağı  çeşitli bölgelerde toz taşınımı olayının gerçekleşeceği öngörüsünde bulunduğunu bildirdi.

Valilikçe kamuoyuna duyurulan Meteoroloji raporunda toz taşınımı olayının yer yer olumsuzluklara yol açabileceği belirtildi.

Açıklamada ayrıca şu görüşlere yer verildi;

“Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin batı kesimlerinin bu akşam saatlerinden itibaren Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımının etkisine girmesi beklenmektedir. Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı ve Batı Karadeniz’de yer yer etkili olacağı tahmin edilen toz taşınımının neden olabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”

Açıklamada, toz taşınımının yol açabileceği olumsuzlukların, hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış gibi şekillerde gerçekleşebileceği kaydedildi.

Hadisenin gerçekleşme süresi olarak ise 23 Nisan günü gece yarısından başlayarak 24 Nisan günü geceyarısına kadar geçen 1 tam günlük süre gösterildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.