'Elpek Dokuyan Eller' damga vurdu..

“Elpek Dokuyan Eller Kadın Kooperatifi' Pendik, 17. Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşmasında Kdz Ereğli’yi temsil etti.

Sanat Yayın: 09 Eylül 2022 - Cuma - Güncelleme: 09.09.2022 19:06:03
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Elpek Dokuyan Eller Kadın Kooperatifi" Penfik, 17. Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşmasında Kdz Ereğli’yi temsil etti.

Elpek Dokuyan Eller Kooperatifi, Ereğli’nin Geleneksel Elpek Bezi ile, 02 Eylül’de başlayan ve Pendik Belediyesi tarafından düzenlenen 17. Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması’na katıldı.

 

Kooperatif Başkanı Nigar Duman; Kdz.Ereğli'nin kültürel mirasının tanıtımında önemli bir rol oynayacak etkinlige davet edilmekten gurur duyduğunu sözlerine ekleyerek; "Dokuma sanatına iz bırakmak, sanatı yaşatmak ve kadınlarımıza iş istihdamı sağlamak amacıyla çıkmış olduğumuz bu yolda Kdz.Ereğli Kaymakamlığı ve Kdz.Ereğli Belediyesinin büyük destekleri var. Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın nezdinde, bizlerin bu etkinliğe katılımını sağlayan Kdz.Ereğli Belediyesine çok teşekkür ederim. 11 Eylül’e kadar sürecek festivalde geleneksel sanatlarda workshoplar ve sergiler gerçekleşecek. Ziyaretçilerini sanat ve sanatçıyla buluşturacak festivalde cam füzyon, halı dokumacılık, çini, ahşap, bakır işleme gibi pek çok sanat dalına dair workshoplar yapılacak. Ereğli’nin geleneksel dokuma ürünü Elpek Bezi ile hazırlanmış ürünlerle festivale katılan Elpek Dokuyan Eller Kadın Kooperatifi üyeleri de birbirinden özel ürünlerle, etkinlikte ziyaretçilerini ağırlarken, kültürel mirasımızı İstanbullulara tanıtmaktan gurur duyacaklar..", dedi.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.