ERDEMİRLE ÖNCE KAVGA ET SONRA KOPAR MANTIĞINDA BİR İNSAN DEĞİLİM.

İbrahim Sezer Kdz.Ereğli Belediye Başkanı olduğunda Erdemir ile ilişkilerini nasıl tutacağı konusun da önemli bilgiler verdi.

Siyaset Yayın: 24 Mart 2024 - Pazar - Güncelleme: 24.03.2024 18:11:00
Editör - Muharrem YOKARIBAŞ
Okuma Süresi: 5 dk.
Takip EtGoogle News

. İbrahim Sezer yapı itibariyle  kendisinin, önce kavga et sonra kopar mantığı yürüten, bir insan olmadığını belirtirken, şu ana kadar Erdemir ilişkilerinde yürütülen yöntemin bu şekilde yürütüldüğü yönünde gözlemleri olduğunu söyledi.

 

KAVGA ET AL MANTIĞI TAŞIMIYORUZ

Sezer satır aralarında Erdemir’den bir şey almak için önce saldırıldığını sonra üç beş ay susulduğunu bu yöntemin sürekli kullanıldığı konusunda düşüncelerini dile getirirken, kendisinin ise diyalogdan yana olduğunu ve diyalog ile her şeyi çözülebileceğini belirtti. Sezer ifadesinde;

“Erdemir’e gözlemlediğim kadarı ile önce saldırılıyor, kavga ediliyor sonra karşılığında Erdemir’den bir şey alınmaya çalışılıyor, sonra üç beş ay susuluyor. O bittiğinde tekrar saldırılıyor. Ben şunu açıkça ifade ediyorum, biz bölgemizdeki tüm kurum ve kuruluşlarla en güzel diyaloğu kuracağız.”

 

ERDEMİR iLE ÖNCE KAVGA ET SONRA KOPAR MANTIĞINDA BİR İNSAN DEĞİLİM

Bizim derdimiz kavga etmek değil, Ereğli’mize hizmet etmek, diyalog ile her şeyin yapılabileceğini dile getiren Başkan Adayı İbrahim Sezer’in sözleri şu şekilde;

 “Kimse düşmanımız değil. Herkesle dostça geçinerek tek derdimizin Ereğli’ye hizmet etmek olduğunu söyleyebilirim. Bu konuda Erdemir’den de yardım alacağız, onun ötesinde diğer kamu kurum ve kuruluşlarından da yardım alacağız. Milletvekilimiz vasıtasıyla bakanlıklarımızın hibe kaynaklarını da kullanacağız. Buradaki sanayici iş dünyasının sevilen dostlarımızla arkadaşlarımızla istişare edeceğiz.

Yani bizim derdimiz kavga etmek değil, Ereğli’mize hizmet etmek için hangi diyaloğu kurmamız gerekiyor hangi adımı atmamız gerekiyorsa bunu ekibimiz ile beraber yapacağız.”

 

ERDEMİR HER YIL ÇOCUKLARIMIZI İŞE ALMAYA BAŞLAYACAK

Erdemir’de takas konusunu ve dışarıdan işçi alımını da değerlendirmeleri arasına alan Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, bu konulara nasıl baktığını şu ifadelerle anlattı.

“Bu konu belediyeyi ilgilendirmese de, vatandaş tarafından bu tür yorumlamalar ve şikayetler belediyeye geliyor, gelecekte. Bizim bunlarla ilgili de çalışmalar yapmamız lazım, hazır olmamız lazım. Şunu belirtmem gerekirse Ereğli’de yaşayan insanların Erdemir işçi alımında önceliğinin olması lazım. Ama öncelikle belirtmek isterim ki bununla ilgili güzel bir adım atıldı. Sayın Milletvekilimizin çabaları ve katkılarıyla OYAK Yönetim Kurulu Ereğli’deki Endüstri Meslek Lisesi bir protokol imzaladı. Bugünden itibaren Ereğli Endüstri Meslek Lisesi’nde Erdemir’de çalışabilecek Meslek Gruplarına ait bölümlerin öğrencilerinin staj dönemleri Erdemir’de gerçekleşecek.

Erdemir’in stajyerleri olacaklar. Erdemir’de büyüyen yetişen çocuklar olacaklar. Bu işi öğrenen ve yetişen çocuklar daha sonra iş gücü olarak elimizde bir envanter olacak. Erdemir’de bu Ereğlili çocuklarımızı peyder pey işe almaya başlayacak. Erdemir üç yılda bir değil de, bu yetiştirdiği öğrencileri belirlediği bölümlere her yıl yerleştirmeye başlayacak bir protokole imza attı. Buda demek oluyor ki Erdemir’in alacağı işçilerin büyük çoğunluğu Ereğli Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinden olacak.”

 

EREĞLİLİ GENÇLERİMİZİN ERDEMİR’E ALINMASI İÇİN HER TÜRLÜ DİYALOĞA HAZIRIM

Takasla ilgili olarak ta Sezer, öncelikle Erdemir Kültürünü ailesine kazandırmış Erdemir işçisinin çocukları dışarıdan gelecek işçiye nazaran çok daha faydalı olacağına inancınca olduğunu belirterek, sözlerine şu şekilde devam etti.

“Ben işverenin işçi alımındaki yaklaşımına şöyle bakıyorum. İşveren ilk önce işini yarayacak eleman almalı. Burada da Erdemir’de çalışan ailelerin eşlerinde ve çocuklarında bir Erdemir çalışanı çocuğu olma kültürü var. Ben şunu iddia ediyorum. Bir Erdemir’de çalışanın çocuğunu işe almak, dışarıdan gelecek bir adamı işe almaktan çok daha faydalı ve avantaj sağlayacağı inancındayım. Bunu bir kere görebiliyorum. Çünkü bu arkadaşlarımızın evi Ereğli’de, çevresi Ereğli’de, bura ile bir bağları var. Vardiyayı biliyorlar, gece çalışma saatlerini biliyorlar. Babalarının işe olan bağlılıkları ve disiplini bu çocuklara, gençlere yansımış durumda. Ben bu yüzden bu çocukların işe alınmalarıyla Erdemir’e çok şey katacaklarına inanıyorum.

Hep dışarıdan Erdemir’e işçi alınıyor diye hep şikayet ettiğimiz konular, az önce bahsetmiş olduğum baba kültürü ve Erdemir’in Meslek Liseleri ile imzaladığı protokol bu alımda önlem teşkil edecektir.

Bu insanların hepsi Ereğli’de yaşıyor. Ereğli’de oturuyorlar. Dolayısı ile bu eleştirilere de maruz kalmayacağız. Ben Ereğli Belediye Başkanı olduğumda Ereğlili gençlerimizin işe alınması konusunda tüm gayreti göstermeye ve her türlü diyaloğu kurmaya hazırım.”

Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.