Ereğli sadece onlarındı.. İşte o tarihi görüntüler ve video..

65 yaş ve üstü için 4 saatle sınırlı olmak üzere sokağa çıkma yasağı kaldırıldı..

Gündem Yayın: 10 Mayıs 2020 - Pazar - Güncelleme: 10.05.2020 22:31:18
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Tüm Türkiye'de olduğu gibi covid-19 nedeniyle Kdz.Ereğli'de de 21 Mart 2020 tarihinde İçişleri Bakanlığının genelgesiyle 65 yaş ve üstünün sokağa çıkmasını yasaklayan genelge, bugün (10.05.2020) saat: 11.00 itibariyle 4 saatliğine kaldırıldı..

EREĞLİ SAHİLİ CADDELERİ SOKAKLARI SADECE ONLARINDI.

Resmi olarak 50 gündür, onun öncesinide sayarsak ortalama 60-65 gündür Covid-19 salgını nedeniyle sağlıkları için evde kalan yaşlılarımız devlet tarafından alınan karar ile bugün Ereğli sahiline, caddelere ve sokaklara akın ederek havanın, denizin ve özlem duyduklarıyla sokağa çıkmanın tadını çıkardılar. Belkide dünyada her 100 yılda bir  görülen yada görülmeyen bu tür görüntüler ilk kez objektiflerimize yansıdı. Yaşlılar doyasıya trafik gürültüsünün insan yoğunluğunun olmadığı güneşli bir havada sadece onlara özel bir gün olarak nitelendirebileceğimiz bugünde kaç gündür özlemini çektikleri dışarı çıkmanın özgürlüğün keyfini çıkardılar.

Tam 50 gündür evlerinde vakit geçirmek zorunda kalan 65 yaş ve üstü vatandaşların Ereğli sahiline akın ettiği görüntüler, objektiflere bu şekilde yansıdı..

BELEDİYE VE KIZILAY KARANFİL VE MASKE DAĞITTI..

Aynı zamanda anneler gününe denk gelen yasağın kaldırılması Kdz.Ereğli Belediyesi ve Kzızılay'ı da harekete geçirdi.

Kdz.Ereğli Belediye meclis üyeleri ve Kızılay yetkilileri vatandaşlara karanfil ve maske dağıtarak; yaşlılarımıza destek oldu..   

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.