Ereğli'ye gelecek...

Ekonomi Yayın: 25 Haziran 2019 - Salı - Güncelleme: 25.06.2019 15:24:40
Editör - Muharrem YOKARIBAŞ
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. yılı ve Atatürkçü Düşünce Derneği’nin kuruluşunun 30. yılı nedeniyle yola çıkan Cumhuriyet Tırı, Karadeniz Ereğli ve Alaplı ilçelerine  gelecek.

5-6-7 Temmuz tarihlerinde, Karadeniz Ereğli'de İlçe Emniyet Müdürlüğü karşısındaki otoparkta bulunacak olan Cumhuriyet Tırı’nın açılışı 5 Temmuz Cuma günü saat 10.30’da gerçekleştirilecek.

Milli Mücadelenin 100. yılında, düşman işgalinden kurtulan ilk ilçe olan Karadeniz Ereğli’nin düşman işgalden kurtuluşunun 99. yıldönümünde,  Atatürk, Cumhuriyet ve Kurtuluş Savaşı ile ilgili sergi ve orijinal objelerin yer aldığı Cumhuriyet Tırı Karadeniz  Ereğli halkı  ile buluşacak.

Cumhuriyet Tırı, Kdz. Ereğli’nin ardından Alaplı’ya geçerek, 8-9 Temmuz  tarihlerinde de Alaplı halkının ziyaretine açılacak.

Cumhuriyet Tırının 5-6-7 Temmuz tarihlerinde Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Festivali’nde Cumhuriyet Tırı Karadeniz Ereğli halkı ile buluşturacağını söyleyen Atatürkçü Düşünce Derneği Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Yusuf Arslan,  5  Temmuz Cuma günü saat 10.30’da  Karadeniz Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü karşısındaki otopark alanında  halkın ziyaretine açılacağını söyledi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Yusuf Arslan konuşmasında ayrıca; “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’a çıkışının 100. yılı nedeniyle Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezi tarafından hazırlanan projeyle yola çıkan Cumhuriyet Tırı, Karadeniz Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü karşısındaki otopark alanında halkın ziyaretine açılacak. Ve Festival süresince ziyarete açık kalacak.  Cumhuriyet Tırı’nın  içinde;  Atatürk, Cumhuriyet ve devrimlerle ilgili sergilerin, Türkiye’de ve dünyada basılmış Atatürk ile ilgili yayınlardan oluşan basılı malzemelerin, Cumhuriyet kadınları sergisinin ve fotoğrafların yer aldığı Cumhuriyet Tırı’nı ziyaret etmeye Karadeniz Ereğli ve bölge halkımızı bekliyoruz. Karadeniz Ereğli halkının Cumhuriyet Tırı’na ilgi göstermesini bekliyoruz…” dedi

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.