Ereylin AVM deki kiracılar mağdur mu ediliyor?

Şikayetler günden güne artıyor. Yeni yönetimin kuralları pes dedirtiyor..

Yaşam Yayın: 09 Ocak 2024 - Salı - Güncelleme: 09.01.2024 19:44:00
Editör - Muharrem YOKARIBAŞ
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

2023 yılının Ocak ayında Ereylin AVM'nin %90 hissesini satın alan Ünallar Metal A.Ş yeni yönetimin yeni belirlediği kurallar kiracıları bezdirdi.

Fahiş kira artışı istemi nedeniyle AVM içerisindeki kiracıların birçoğu ile mahkemelik olan yeni yönetimin, kirayı arttırmayan kiracıları çıkartmak için yaptırımlar uyguladığı ve AVM içerisinde ve ofis katlarında kişiye özel tasarruf tedbirleri başlattığı iddia edildi.

Yüksek kira artışı isteminin yanı sıra ofis katlarındaki ortak gider m2 sini tek başına karar alarak; %700 artıran ve buna göre fatura keserek işletmeleri bu ücretleri ödemesini isteyen, arabuluculuk ile anlaşma yoluna gitmeye çalışan ve tekrar fatura yenileyen yeni yönetim hakkında şikayetler gün geçtikçe artıyor.

KİRACILAR NELERE MARUZ BIRAKILIYOR

Yönetimin, kira artışına veya tahliye baskılarına izin vermeyen ve hukuk mücadelesi başlatan sözleşmesi biten bazı kiracıların kullandığı ortak tuvaletleri kapatmak, çöplerini almamak ve yürüyen merdivenleri durdurmak gibi yaptırımlara maruz bırakıldıkları iddia edilirken; 2023 yılından bu yana  4 işletmenin Ereylin AVM'deki faaliyetlerine son verdiği belirtildi.

Bilindiği üzere; Ereylin AVM, 2021 yılında Kapsam Kaplama Orman Ürünleri A.Ş.'den, Ünallar Metal A.Ş'ye, satılmıştı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.