Evlilik Yıldönümünde Şehit Olan Mühendis Zahide Güçlü Ekici’ye Son Veda

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’ye (TUSAŞ) yönelik gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olan mühendis Zahide Güçlü Ekici, Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Gündem Yayın: 25 Ekim 2024 - Cuma - Güncelleme: 25.10.2024 00:33:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

37 yaşındaki Ekici, evlilik yıldönümü için eşi tarafından gönderilen çiçeği almak üzere yerleşke kapısına geldiği sırada hain terör saldırısının kurbanı oldu. Bir kız çocuğu annesi olan Ekici, kaldırıldığı Yenimahalle Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Aynı saldırıda 5 kişi şehit olurken, 22 kişi yaralandı.

GÖKBEY Helikopter Projesinde Görev Alıyordu

Balıkesir Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunu olan Zahide Güçlü Ekici, TUSAŞ’ta milli projelerden biri olan GÖKBEY genel maksat helikopterinin imalatında aktif olarak görev yapıyordu. Meslektaşları ve sevenleri, onu başarılı bir mühendis ve fedakâr bir anne olarak tanımlıyor.

Kayınvalidesi: “Kızım Gibi Seviyordum”

Zahide Güçlü Ekici’nin kayınvalidesi Dursine Ekici, terörü lanetleyerek, “Kızım gibi gördüğüm birini kaybettim. Çok üzgünüm, yıkıldım. Benim canım yandı, başka canlar yanmasın,” dedi. Ekici’nin kardeşi ve yengesi de TUSAŞ’ta çalışıyor.

Kanser Hastalarına Destek Veriyordu

Ekici’nin, 2021 yılında lösemiye yakalanan kızının tedavi sürecinde büyük destek olduğu, bu süreçte kanser hastalarına da yardım ettiği öğrenildi. Zahide Güçlü Ekici, geride güçlü bir miras bırakarak sevenlerinin kalbinde yaşayacak.

Türkiye, hain saldırıda hayatını kaybeden diğer şehitleri de aynı gün toprağa verdi. Terör saldırısına karşı öfke ve yas ülke genelinde hissedilirken, yetkililer saldırının sorumlularının bulunup adalet önüne çıkarılacağını belirtti.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.