Kandilli'nin, Turizm Cenneti Olması İçin Önemli Adım...

Kdz. Ereğli'ye bağlı Kandilli Beldesinde 7 hektarlık Ormanlık Alan, Varagel Konaklamasız Orman Parkı oluyor. Ayrıca dünyada 2 taneden birisinin Kandilli'de bulunduğu tarihi varagelin de, turizme kazandırılması için başlatılan çalışmalarda sona gelindi.

Siyaset Yayın: 23 Nisan 2024 - Salı - Güncelleme: 23.04.2024 20:20:00
Editör - Muharrem YOKARIBAŞ
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Dünyada sadece 2 tane olduğu bilinen ve bunlardan biri olan Kdz. Ereğli'ye bağlı Kandilli varagelini turizme kazandırılması için 2015, 2019 ve 2024’de yapılan incelemeler halen sonuç vermedi.

Kandilli beldesi sakinleri, yaklaşık 150 metrelik tepeden sahildeki madene 130 yılı aşkın süredir işçi ve malzeme nakli gerçekleştiren, 5 yıldır atıl durumdaki raylı sistemin turizmine kazandırılması için çalışma başlattılar.

Belde sakinleri, 1880'li yıllarda inşa edildiği tahmin edilen ve Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) ait varagelin (eğimli arazilerde vagonların çift yönlü taşındığı nakliyat yolu) yıllarca ülke ekonomisine sağladığı katkının turizme yönlendirilmesi için bir araya gelerek, alanda temizlik çalışması yaptı.

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu beraberindeki heyet dün Kandilli'ye gelerek varagel bölgesine gitti.

İnceleme gezisine, AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Alay Komutanı Kıdemli Albay Cezmi YalınkılıçTTK Genel Müdürü Muharrem KirazZonguldak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Güral Karayılmaz, Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürü Taner DursunKandilli Belediye Başkanı Osman Çakmakoğlu, Kdz. Ereğli Orman İşletme Müdürü Ayhan Yalçın ile ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

Vali Osman Hacıbektaşoğlu koordinasyonunda bölgenin turizme kazandırılması için yapılacak çalışmalar yerinde istişare edilirken, Milletvekili Saffet Bozkurt'ta varagel ve çevresinde yapılması planlanan çalışmalar ile bölgenin turizme kazandırılmasına yönelik görüş alış-verişinde bulunduklarını ifade etti.

Milletvekili Saffet Bozkurt ayrıca Kandilli’de bulunan 9,7 hektarlık orman alanının, Varagel Konaklamasız  Orman Parkı olarak kullanılacağını söylemişti.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.