Kdz. Ereğli belediyesi, hayvan hastanesi kuruyor

Hayvan hastanesi ve bakım merkezi ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkan yardımcısı Bulak, tesislerin 30 dönümlük bir alana kurulacağını açıkladı…

Gündem Yayın: 15 Eylül 2023 - Cuma - Güncelleme: 15.09.2023 15:28:00
Editör - Muharrem YOKARIBAŞ
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Bulak’ın açıklaması özetle şöyle:

 “Ülkemizde sokak hayvanları konusu 30-40 yıldır çözülemeyen bir sorun. Sokak hayvanlarıyla alakalı ülkemizin çıkarmış olduğu Hayvan Hakları Kanunu 2004 yılında yürürlüğe girdi. Mevcut başkanımız Halil Posbıyık’ın talimatlarıyla ülkemizde sokak hayvanlarıyla ilgili bir çalışma yapılmazken yada hayvan haklarıyla ilgili konuları kimse dillendirmezken Kdz. Ereğli Belediyesi’nin 2003 yılında yaptığı Köpek Barınağı sokak hayvanlarına hizmet vermektedir. Halihazırda 4 dönüm alanda ilgili yönetmelikler neyi emrediyorsa 3 veteriner hekim 8 işçi, 2 aracımızla 7 gün kesintisiz hizmet veriyoruz. Gelinen noktada alanımızın yetersiz olduğunu düşünerek Orman Bölge Müdürlüğü’ne müracaat ettik. Kdz. Ereğli Belediyesi’ne 30 dönüm alan tahsis ettiler. Bizim amacımız bu alanda belediyenin vermiş olduğu veterinerlik hizmetlerini daha da geliştirerek özellikle Hayvan Hastanesi kısmında cerrahi hizmetleri de vererek hizmetlerimizin kalitesini artırmak istiyoruz.”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.