Kdz. Ereğli Tersaneler bölgesinde Çevre Felaketi Yaşanıyor!..

Kdz. Ereğli Tersaneler Bölgesinde Çevre Felaketi mi Yaşanıyor?

Yaşam Yayın: 12 Eylül 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 12.09.2022 11:13:24
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Kdz. Ereğli Tersaneler Bölgesinde yeni bir çevre felaketi mi yaşanıyor.?

Bu iddiaların sahibi olan ve yaşananları polise bildiren Çevreci Çetin Yılmaz'ınkonuya ilişkin sosyal medya paylaşımı şöyle;

'Kdz. Ereğli,Ustamemeteoğlu Tersanesinde yurt dışından getirilen 50 metre uzunluğunda gemi sökümü yapılıyor. Aldığımız duyumların peşine düştük.

Bugün Gülüç Polis Karakoluna gemi sökümü için şikayetçi olduk. Karakol polisleri ile sökümün yapıldığı alana gittik. Aşağıdaki fotoğraflar o görüntülerdir.

Bu tersanenin gemi söküm ruhsatı yok. Yurt dışından getirilen iki geminin birisi yarıya kadar toprağa gömülmüş diğer yarısı sökülmüş. Geminin tamamı 40- 50 cm aspest ile izole edilmiş.

Çalışan işçiler aspest olduğundan habersiz maskesiz ve korumasız çalışıyorlar. Şikayetimiz sonucu bir tutanak tutuldu.

Şaşkınız Ereğli gibi çevreye duyarlı bir bölgede bu faciaya göz yumanları anlamakta zorlanıyoruz..

Tersanlerin hemen 500 metre mesafesinde Gülüç ve Ereğli'nin plajları var. Aspestin bir zerreciği insana solunum yoluyla akciğerlerine yerleştiğinede kanser riski nerdeyse kesindir.

Korkunç bir çevre felaketi ile yüz yüzeyiz. Gelişmelere göre o felaketin olduğu bölgeye topluca gitme durumunu değerlendireceğiz. Lütfen bu konuda paylaşımlar ile Ereğli halkını bilgilendirelin'..

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.