Kdz. Ereğli'de, 65 yaş üstü ücretsiz Taşıma Başlıyor!...

Kdz. Ereğli'de 65 üstü vatandaşların ücretsiz taşınması mart ayında başlayacak...

Gündem Yayın: 22 Şubat 2022 - Salı - Güncelleme: 22.02.2022 21:28:51
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Kdz.Ereğli'de Özel Çilek Halk Otobüsleri, 65 yaş üstünü taşımak istemeyince, trafik cezaları da Kaymakamlık talimatıyla her otobüse günlük olarak 180 TL yazılıyordu ancak cezalar durduruldu.

İlçe Kaymakamı Mehmet Yapıcı yla masaya oturdukları belirtilen halk otobüslerinin 65 yaş üstü için anlaşmaya vardıkları öğrenildi. 

Çok zor bir dönemden geçtiklerinini belirten Kdz. Ereğli’de Halk Otobüsleriayda 29 bin 710 engelli, 116 bin 779, 65 yaş üstü vatandaşımız olmak üzere toplamda 150 bin vatandaşımızı ücretsiz taşıdıklarını ifade ederken, devletin belediyeler aracılıyla yalnızca ayda 800 TL verdiğini anlatıyorlar.

Pandemi döneminde hiç 65 yaş üstü desteği alamadıklarını da hatırlatan otobüsçüler, yaşlıya ve devletin yasasına olan saygılarından dolayı 65 üstünü ücretsiz taşımayı kabul ettiklerini belirterek, ard arda gelen zamlarla birlikte aldıkları zammın erdiğini dile getiriyor. 

Halk Otobüslerinin, yolcu taşıma ücretlerine zam yapmak için belediyeye dilekçe verdiği ve Mart ayı içinde yapılacak belediye meclisinde zammı bekledikleri öğrenildi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.