Kdz.Ereğli Belediyespor fırtına gibi esmeye devam ediyor.
TFF 3. Lig 3. Grup 12. Hafta mücadelesinde Karadeniz Ereğli Belediyespor, Amasyaspor’u konuk etti ve sahadan 2-0’lık galibiyetle ayrıldı. Eflatun-beyazlılar, bu kritik galibiyetle puanını 21’e yükselterek zirveyi zorluyor.

Erken Goller Maçı Çözdü!
Karşılaşmaya hızlı başlayan Ereğli, baskısının karşılığını ilk yarıda iki kritik golle aldı:
-
Dakika 40: Ev sahibi ekibi öne geçiren gol, Çağtay Yılmaz’ın ayağından geldi. Çağtay’ın golüyle Ereğli, soyunma odasına moralli girdi: (1-0)
-
Dakika 45+2: Devre arasına girmeye hazırlanırken, Karadeniz Ereğli Belediyespor, yeni transferi Emre Koskor‘un golüyle farkı ikiye çıkardı ve Amasyaspor’un direncini kırdı: (2-0)
Kaleci Bilal’den “Muhteşem” Kurtarış!
İkinci yarıda Amasyaspor skoru değiştirmek için yüklense de Ereğli savunması ve kalecisi geçit vermedi. Maçın kader anları ise son dakikalarda yaşandı:
-
Dakika 65: Ereğli’den Bertuğ, skoru 3-0 yapabilecek “mutlak” bir gol fırsatını değerlendiremedi.
-
Dakika 83: Konuk ekip Amasyaspor, Mustafa Acar ile çok önemli bir pozisyondan eli boş döndü.
-
Dakika 90+6: Uzatmalarda Amasyaspor’un son gol girişimi, kaleci Bilal Karataş’ın “muhteşem” denilebilecek kurtarışıyla sonuçsuz kaldı.
Maç, Karadeniz Ereğli Belediyespor’un 2-0’lık üstünlüğü ile sona erdi .
Protokol Tribünü Doluydu
Vefa Karakurdu Stadı’ndaki heyecan fırtınasını tribünden takip eden önemli isimler arasında Karadeniz Ereğli Kaymakamı Fatih Yılmaz, AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kulüp Başkanı Recep Yılmaz ve Türk futbolunun önemli teknik direktörlerinden Ertuğrul Sağlam da yer aldı.



