Kdz.Ereğli (BİLSEM) öğretmenlerinden seri maske üretimi...

Kdz. Ereğli Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) Robotik ve İnovasyon öğretmeni Taylan Çağatay Akın tarafından yazılımı yapılan ve BİLSEM öğretmenleri tarafından geliştirilen bir yazılım ile ellerindeki 7 adet 3D yazıcıları ile maliyeti 2 lira olan yüz koruma 9 ayrı model maskesi üretmeye başladı.

Teknoloji Yayın: 25 Mart 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 25.03.2020 19:15:15
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

BİLSEM  okul müdürü Serkan Çakır,  “Devlet hastanesi yönetimi ile koordineli çalışma yürüttüklerini, hastane ile görüşmelerinin devam ettiğini, hastane yönetimince kabul görmesi ve onaylandığı takdirde yüz koruma ve normal maske üretimi için seri üretime geçileceklerini söyledi.”

Ellerinde  7 adet 3D yazıcı ile zaman diliminde bir maskenin ortalama 2,5 saatte 3D yazıcıdan üretildiğini, il ve ilçelere gönderilen yazılım ile okullar arası işbirliği içerisine girerek  okulların 3D yazıcıları ile toplu şekilde seri üretime geçilebileceğini ifade etti.

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu BİLSEM’i ziyaret ederek, okul müdürü olan Serkan Çakır ile görüşerek maskelerin imalatı ve çalışmaları hakkında detaylı bilgi aldı. Ve yapılan çalışmalar için okul yönetimine teşekkür etti.

Gerçekleştirilen ziyarette kaymakam İsmail ÇORUMLUOĞLU  Milli Eğitim Müdür Vekilli İsmail AKSOY ve diğer okul müdürleri de yer aldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.