Kdz.Ereğli Halk Otobüslerine ağır cezalar gelecek..

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin toplu taşımaya yönelik İstanbul Teknik Üniversitesi ve Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi ile birlikte hazırladığı yeni çalışma sistemi bugün yapılan Belediye Meclis Toplantısı’nda meclis üyelerinin bilgisine sunuldu.

Gündem Yayın: 02 Mayıs 2024 - Perşembe - Güncelleme: 02.05.2024 15:33:00
Editör - Muharrem YOKARIBAŞ
Okuma Süresi: 5 dk.
Takip EtGoogle News

Başkan Posbıyık, yeni sistemde mesafeye göre ücret tarifesi başta olmak üzere bir çok yeniliğin olacağını belirtti. Başkan Posbıyık ayrıca halk otobüsü şoförlerinden ve yetkililerinden kaba davranışlarıyşla ilgili çok sayıda şikayetin geldiğini belirterek; “Bunun için belediye zabıta müdürlüğümüz bir hazırlık içinde. Bundan sonra acımasızca cezalar verilecek” dedi.

Kdz. Belediye Başkanı Halil Posbıyık; “şoförlerin ve yetkililerinin kaba davranmalarından dolayı çok şikayet geliyor. Yani bu artık iyice aştı. Bunun için belediye zabıta müdürlüğümüz bir hazırlık içinde. Bundan sonra acımasızca cezalar verilecek” dedi.

Kdz. Ereğli Belediye Meclis’i mayıs ayı olağan toplantısı ilk oturumu Belediye Başkanı Halil Posbıyık başkanlığında AKM Nikah Salonu’nda yapıldı.Başkan Posbıyık, gündem maddeleri öncesi yaptığı konuşmada festival, fırtınanın yarattığı zararlar ve halk otobüsleri konularında açıklamalarda bulundu.

“FESTİVAL HAZIRLIKLARI BAŞLADI”

Başkan Posbıyık şunları söyledi:

Ayrıca Posbıyık, Cumartesi günü ressam Osman Zeki Oral’ın ölümünün 12’nci yıl dönümünde kabri başında anacağız. Tüm dostlarını bekliyoruz. Festival çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor. Bu bağlamda yarın (3 Mayıs) saat 18.00’da Atatürk Kültür Merkezi’nde; bu yıl 24’ncüsünü gerçekleştireceğimiz Sevgi Barış Dostluk Festivali’nin toplantısını yapacağız. Tüm sivil toplum örgütlerine, siyasi partilere, belediye ve il genel meclis üyelerine, Ereğli’nin ortamının iyi olmasını isteyen herkesi toplantıya davet ediyoruz. Orada bize tekliflerde bulunuluyor. Formlar dağıtacağız. O formlara neler istenildiği yazılabilecek. Festival ile ilgili belki yarın açıklamalar yapabiliriz çünkü son aşamaya geldik.

-ZARAR 200 MİLYON, DEVLET 7 MİLYON VERDİ-

Sahili düzenlemeye çalışıyoruz. Sahilin düzenlenmesi için İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nden yardım talebimiz oldu. Sayın İmamoğlu ile imzaladığımız protokol, meclis toplantılarını yapmadıkları için hukuk komisyonunda kaldı. Burada kabul edilmiş olsun ki belediye meclisi karar alsın. Şu anda komisyondan çıkmasını bekliyoruz. Ama biz sanki yardım olmayacakmış gibi; kendi imkanlarımızla, vatandaşın sahilde geçmesi için çalışmalarımızı yapıyoruz. Ekiplerimiz sahilde çalışıyor.

Ereğli’de yaşanan fırtınada hem sahilde hem mezarlıklarda hem de plajda çük büyük sıkıntılar olmuştu. Asrın kasırgasıydı. Yaklaşık 200 milyon liraya yakın zararımız var. Maalesef devletten de 200 milyona karşılık 7 milyon lira para geldi. Kendi imkanlarımız ile bunu yapmaya çalışıyoruz.

Sayın Maliye Bakanımızın verdiği beyanatlara baktığımız zaman şunu görüyoruz: Sıra belediyelere geldiğinde tüm belediyeler kendi yağlarında kavrulacaklar. Bun şunu anlıyorum: Suyu veren, çöpü toplayan, maaşları veren belediye başarılı belediye sayılacak. Bu noktaya doğru işler gitmeye başladı. Ekonomik yönden bir takım zorluklar çekeceğimiz bellidir. 

-ACIMASIZCA CEZALAR VERİLECEK-

Ereğli’de halk otobüslerinden çok şikayetler alıyoruz. İki türlü şikayetler oluyor. Arabaların ulaşamadığı yerler hakkında şikayetler geliyor. Aynı zamanda şoförlerin ve yetkililerinin kaba davranmalarından dolayı çok şikayet geliyor. Yani bu artık iyice aştı. Bunun için belediye zabıta müdürlüğümüz bir hazırlık içinde. Bundan sonra acımasızca cezalar verilecek. Halk otobüsleri başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile anlaştık. Onlar da rahatsızlar. Ereğli’nin coğrafi durumu bakımından engebeli ve dar yollarının olması halk otobüslerin bazı mahallelere girmekte zorlandığını görüyoruz. Hatta bazen vatandaşı götürüyorlar belli bir yere gelindiğinde ‘burada in’ dediklerini duyuyoruz. Şoförler de kendi çaplarında haklılar ama çok büyük şikayetler oluyor. İşte bu yüzden; İTÜ’nün raporları kanun maddesi gibidir. Mahkemeler de teknik üniversitenin verdiği raporlara bakıyor. Dolayısıyla biz bunun için halk otobüsleri yönetim kurulu da bu konunun sıkıntılı olduğunu anladıkları için anlaştık. Hocalarımız uzun zamandır Ereğli’de çalışıyorlar. Bir takım yeni kararlar almak üzereyiz.”

Ardından İTÜ’den Doç. Dr. Murat Ergün, hazırladıkları Karadeniz Ereğli Şehiriçi Toplu Taşıma Sistemi Rehabilitasyonu sonuç raporu hakkında brifing verdi. Bu konuya ilişkin gündem maddesi incelenmek üzere ilgili komisyona havale edildi. Komisyon, görüşünü yarın (3 Mayıs) yapılacak Belediye Meclis Toplantısı 2’nci Oturumu’nda paylaşacak ve oylama yapılacak. Gündemdeki diğer maddelerde görüşülerek karara bağlandı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.